La ministra Sánchez demana temps per avançar en les infraestructures del Pirineu

La ministra Sánchez demana temps per avançar en les infraestructures del Pirineu
La ministra Sánchez intervenint en la cloenda de la 33a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu (trobadaalpirineu.com)

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya, Raquel Sánchez, ha estat l’encarregada de cloure la 33a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, el vespre d’ahir divendres, a la Seu d’Urgell. Sánchez ha destacat el Corredor Mediterrani com exemple de la contribució d’infraestructures a la competitivitat i la connectivitat, però ha volgut repassar les actuacions de menor envergadura que ajuden a vertebrar el territori per aconseguir cohesió social i territorial.

“Hem de demostrar que estem posant fil a l’agulla i avançar amb les infraestructures de país, de Lleida i del Pirineu. Ens portarà temps, però anem pel bon camí per garantir que els propers anys segueixi havent obra publica de l’estat a la província de Lleida”, ha afegit.

La ministra ha explicat, a més, que la voluntat és afavorir la competitivitat de les empreses i ha afirmat que des del govern espanyol “estem donant un impuls sense precedents. El juny de 2018 ens vam trobar amb la maquinària administrativa absolutament paralitzada i tots els projectes de nou traçat estaven paralitzats”. Ha assegurat que la inversió prevista per a Catalunya als pressupostos per al 2022 és un 67% més elevada que la xifra pressupostada el 2018 i ha reconegut el 35% d’execució pressupostària del 2021. No obstant, ha afegit que “en termes absoluts, la inversió durant el 2021 és la major executada a Catalunya des de l’any 2010”.

La ministra ha felicitat l’èxit de la Trobada Empresarial al Pirineu que, amb 33 edicions, s’ha consolidat com “un referent en el calendari anual i reflecteix a la perfecció que hi ha molta vida fora de les grans ciutats i que ser a la Seu d’Urgell té un interès molt especial per poder explicar l’acció de govern i parlar d’una de les condicions bàsiques per fer un territori més competitiu com són les infraestructures”.

 

L’empresariat pirinenc reclama més infraestructures al territori

A la cloenda, el president de la Trobada, Josep Serveto, en nom del teixit empresarial, ha reclamat a la ministra, d’una banda, “completar i ampliar les infraestructures de transport terrestre, aeri i marítim, que no només aporten ocupació i riquesa al territori, sinó que principalment fomenten la consolidació d’un teixit empresarial potent”. A més, ha recalcat la importància d’avançar en infraestructures, com el Corredor Mediterrani, “que ens connecti amb la resta d´Europa, i potenciï la sostenibilitat”, i ha estès la mà “per treballar plegats, en la consecució dels ODS que ens permetin aspirar a un món sostenible l’any 2030”.

Serveto ha compartit les reflexions clau que han posat a debat la vintena de ponents que han participat a les conferències, debats i taules rodones i s’ha volgut centrar en els dos elements clau l’edició d’enguany de la Trobada: la sostenibilitat i la innovació, però ha recordat que “el valor i talent de les persones” també ha sigut protagonista al llarg de les dues jornades ja que “les bones persones són clau per avançar”.

Respecte a la innovació, ha destacat la importància de “generar idees per innovar, perquè només amb creativitat i innovació podrem superar els reptes que se’ns presenten”.

Quant a la sostenibilitat, Serveto ha defensat que “entre sostenibilitat i economia, si no ens focalitzem en sostenibilitat, la conseqüència serà un alt cost econòmic”, i ha assegurat que “en aquest repte estem tots implicats: els governs, les empreses i la ciutadania: tots som responsables”.

TOTES LES NOTÍCIES