La 4a campanya d’extraccions de sang de la Creu Roja, amb el suport del Govern d’Andorra, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, MoraBanc i el Centre Comercial Andorrà, realitzada els dies 20 i 21 de novembre ha arribat a la xifra de 303 extraccions i rebut la visita de 347 donants.

La Creu Roja ha valorat molt positivament la resposta obtinguda en aquesta última campanya per part de la població, i denota un augment de donants respecte a l’anterior col·lecta, al juliol de 2018, que va rebre la visita 254 persones i és van aconseguir 204 extraccions.

Cal destacar que més del 30% de les persones que s’han acostat a donar sang han estat nous donants, xifra que continua en augment en cada campanya.

La majoria dels donants s’han acostat majoritàriament a les tardes durant aquests dos dies a la sala d’actes de MoraBanc, emplaçament on tenia lloc la recol·lecta. El dia 20 hi va haver 142 donacions, mentre que el dia 21, n’hi va haver 161. A aquestes xifres s’hi sumen un total de 44 oferiments, que són persones que han anat a donar sang però que per diversos motius no ho han pogut fer, fent que la totalitat de tot sigui 347 persones.

L’entitat agraeix a tothom la seva participació, ja que el sistema sanitari sempre requereix de disponibilitat de sang, per exemple, per poder fer transfusions en casos d’urgència, com ara accidents o operacions quirúrgiques.

Des de la Creu Roja Andorrana es segueixen realitzant tasques de sensibilització per fidelitzar els que fan aquestes aportacions de mig litre de sang i mitja hora del seu temps, fent honor així al lema de la campanya: ‘Dona el millor de tu, dona sang‘.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada