L’estiu que s’acaba

Sergi Figueras
Sergi Figueras

Som a finals del mes d’Agost i poc a poc tot torna a la normalitat. Les carreteres es van buidant, igual que les muntanyes que ens envolten i les platges. Ja ha arrencat la verema d’aquest any a molts llocs amb l’interrogant de com sortirà el vi aquest any. Serà un any de vinya o d’enòleg? Fa tota la pinta que els enòlegs tindran més feina aquesta anyada. Tanta calorada i poca aigua…

“Però ha estat bé l’estiu, oi? He fet una volta i he pogut pujar a tot de cims no menys de 2500 metres cadascún, després per relaxar les cames he agafat el veler i navegat per aigües de color turquesa, si no, no m’hi poso, arribat a una illa paradisíaca i sota una palmera i emulant al Jack Sparrow, m’he obert una ampolla, però no de rom que aquest estiu ha estat massa calorós, res millor que Champagne i si pot ser Dom Pérignon, que els altres no tenen Glamour. L’he obert amb Sabrage ( obrir l’ampolla amb un sabre) i allà, a sota la palmera, he obert unes ostres ( tot i que no és la millor època) perquè no hi ha millor maridatge pel champagne… Després m’han portat un arròs de llamàntol i he fet una migdiada…tot bé.

No tot és de color de rosa però, aquest estiu ens han deixat, ni més ni menys que en Charlie Watts, bateria dels incombustibles Rolling Stones, així que em faré un tatuatge en el seu honor” i dos components del grup Extremoduro.

Tot el que heu vist entre cometes, són coses que tothom penja a les xarxes socials. Jo sóc del sector que durant l’estiu ens toca treballar i, puc dir que molt content!!

Però si que he trobat a faltar en aquestes xarxes, una mica més d’humilitat( cadascú penja el que vol, només faltaria) però sobretot a tots aquells que són prescriptors, i ara em centro en el vi, una mica de descoberta de productes. Sempre es parla del mateix i dels mateixos productes i productors, els quals els respecto de manera infinita, però que ja ho coneixem, ho hem tastat mil vegades i agrairíem, com a mínim en el meu cas, alguna novetat.

No voldria ser malpensat i que aquests prescriptors cobréssin dels cellers i per això són tant repetitius, déu me’n guard!!!

Uff!! necessito unes vacances i desconectar. Tranquils, jo no penjo res a les xarxes i menys si vaig amb la familia. És hora d’apagar el mòbil.

 

Sergi Figueras. Sommelier
Co-Founder Thunder Wine Makers
Millor Sommelier de Catalunya i Espanya 2012

TOTES LES NOTÍCIES