120 milions de dades exposades

Quant valen les teves dades en Facebook? Tot el teu historial de publicacions, les teves fotografies, els teus contactes. Doncs després del hackeig massiu que ha sofert la xarxa social creada per Mark Zuckerberg ja pots saber-ho.

Un grup de cibercriminals ha robat les dades de 120 milions de comptes i, segons ha informat el servei de la BBC a Rússia, els ha posat a la venda per 8,75 euros el compte.

El hackeig majorment s’ha produït a Rússia i Ucraïna, i segons asseguren els mateixos malfactors, la informació privada s’ha obtingut mitjançant extensions malicioses de navegadors com Chrome, Opera i Firefox.

BBC ha afegit que l’acte no estaria relacionat amb la filtració de dades de Cambridge Analytica per la qual cosa estaríem parlant d’una nova filtració al voltant de Facebook.

Així mateix els experts consideren les xifres massa elevades pel poc impacte que la filtració de dades ha tingut. Més tenint en compte que les primeres mostres del ciberatac van tenir lloc al setembre quan van ser recollits per l’empresa de ciberseguretat Digital Shadows. De fet, si observem les dades desglossades, veiem que segons la recerca de BBC de les dades facilitades pels hackers, 81.000 missatges privats van ser exposats i 176.000 perfils.

Sigui com sigui la veritat és que cada pocs mesos hem d’assistir a una nova problemàtica de seguretat en el regne de Facebook que posa en dubte la seva política de privadesa.