llanternaS’ha convocat la IX edició dels Premis Llanterna Digital, un concurs que té per objectiu fomentar l’ús del català i de l’occità a través de curtmetratges que promoguin una reflexió sobre les llengües i s’adrecin als membres de les dues comunitats lingüístiques d’arreu del món.

El termini de presentació de treballs és del 14 de novembre d’enguany fins al 31 de març de l’any 2015. Els curtmetratges han d’estar rodats en format digital i en aquesta edició s’estableixen tres categories:

– Centres d’educació primària i secundària. El centre és qui opta al premi, a partir de la participació de l’alumne o del grup d’alumnes que elabora el curtmetratge, representats per un professor o professora.
– Membres de la comunitat universitària. S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors o realitzadores.
– Oberta. S’hi poden presentar obres d’autoria individual o de grup, amb un màxim de quatre realitzadors o realitzadores.

Per participar en la categoria Membres de la comunitat universitària i en la categoria Oberta cal ser major d’edat en la data de presentació de l’obra a concurs.

Els guanyadors del concurs en les diferents categories poden guanyar, entre altres premis, una videocàmera digital, 700€, un lot de productes audiovisuals o l’ accés a activitats formatives.

Els Premis Llanterna Digital estan organitzats per la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, de la qual formen part la Direcció General de Política Lingüística, el Consorci per a la Normalització Lingüística – CNL de Lleida, els serveis territorials d’Ensenyament, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida, l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida i el Servei Lingüístic de Comissions Obreres.

En l’edició 2015 hi col·laboren el Conselh Generau d’Aran, la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’Ajuntament de Lleida, Plusfresc, Segre, Res Non Verba, Consorci del Turó de la Seu Vella, Parc Astronòmic Montsec, Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Magical Media, Lleida Televisió, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, el cicle de curtmetratges Cafè Curt, el festival Somcinema i la Mòstra de Cinèma Occitan.

Per Direcció General de Política Lingüística / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada