El combat contra els estereotips centra la commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora


El Consell General ha acollit aquest dilluns a la tarda l’acte de commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. L’han organitzat conjuntament el mateix Consell General, el Ministeri de Salut i Benestar i el Comú d’Andorra la Vella. Precisament, el síndic general, Vicenç Mateu, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer han estat els encarregats d’inaugurar l’acte. Posteriorment, una desena de ponents han debatut al voltant de la situació actual de la dona, en un col·loqui titular Desmuntant estereotips: progrés per a tothom. Els ponents han destacat que s’ha avançat en alguns àmbits, però han constatat que encara hi ha feina a fer per tal de desvincular la dona de determinats rols dins la família.

Una desena de persones, eminentment dones, han debatut al voltant dels estereotips que encara hi ha avui en dia al voltant del seu rol a la societat. Els ponents han constatat que, en moltes ocasions, no s’és conscient d’aquests estereotips, que en ocasions encara reserven a la dona un paper secundari en la societat i la releguen a funcions relacionades amb la cura de la llar i la família. Amb aquesta premisa, doncs, combatre aquests estereotips és més complicat. En aquest sentit, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha destacat que cal abordar aquesta qüestió entre els joves i els infants. ‘No trencarem estereotips si no comencem per la base, amb els petits i els joves’, ha afegit.

Rodríguez també ha manifestat que cal recordar i tenir un pensament particular per aquelles dones que segueixen patint tot tipus de violència, aquí i a altres països. En aquest mateix sentit, la cònsol major d’Andorra la Vella ha fet èmfasi en el fet que, tot i que encara hi ha coses a millorar, el món occidental ha de ser exemple en matèria d’igualtat i respecte per les dones, per aquells països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament en què aquesta qüestió no està tan avançada.

Entre els ponents d’aquest col·loqui hi havia Pilar Escaler, directora de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Montserrat Nazzaro, presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra (ADA), Eva Rodríguez, presidenta de la Federació Andorrana de Gimnàstica i presidenta de la Comissió de la dona i l’esport del Comitè Olímpic Andorrà o Domènec Bascompte, historiador i arxiver.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *