Andorra liderarà la presidència de la FIABCI internacional per primera vegada

L’andorrà Jordi Ribó ha estat elegit avui com a nou president de FIABCI Internacional pel mandat 2021-2022 i ha estat nomenat vicepresident. Ribó ha guanyat les eleccions durant el 70º World Congress de la federació, que s’ha celebrat aquesta setmana a Moscú. És la primera vegada que un ciutadà del Principat d’Andorra liderarà aquesta organització del sector immobiliari, que engloba 49 països de tot el món.

“És un honor que a través de la meva presidència, Andorra prengui rellevància en un sector de tant potencial com és el del Real Estate”, va apuntar Jordi Ribó. “Vull agrair a tots els socis membres de la FIABCI el seu suport a la meva candidatura. Representa un gran repte personal i professional presidir una entitat que és el referent internacional del sector immobiliari i que es dedica de ple a treballar per a la seva dinamització amb uns valors que fomenten sempre les bones pràctiques”, va afegir.

El programa de Ribó, sota el lema Join the future, se centra especialment en polítiques per a incrementar la notorietat i coneixement de FIABCI, implementar la innovació i la gestió del coneixement així com augmentar les xifres globals de l’entitat, en concret en el nombre de països afiliats (amb seu nacional) i el de membres.

Fundada al 1951 a París, la FIABCI és una organització paraigües que té com a principal proposta de valor desenvolupar negocis a nivell nacional i internacional. La federació és membre de International Ethics Standards Coalition i ha signat els 10 Principles of the UN Global Compact. Aquesta comunitat aglutina stakeholders de la indústria immobiliària que representen més de 40 professions del sector. Un dels principals objectius és promoure l’accés i les oportunitats de negoci als professionals del sector immobiliari interessats en adquirir coneixement, compartir informació i cooperar internacionalment per fer negocis. www.fiabci.org.

Mandat Jordi Ribó. Presidència 2020-2021
Segons les normatives de FIABCI, Jordi Ribó ha estat nomenat vicepresident de l’entitat en sortir elegit, l’any vinent ocuparà el càrrec de president electe i finalment el 2021, ostentarà el càrrec de president. Aquestes transicions en els càrrecs són un mecanisme intern de l’entitat per a facilitar la integració dels presidents electes en les funcions directives, ja que els mandats només són d’un any natural (de maig a maig). Així, la cúpula representativa de l’entitat està configurada en tot moment per un triumvirat conformat per: vicepresident, president electe i president. Fins a les eleccions, Jordi Ribó exercia com a Board Member de la FIABCI.

JORDI RIBÓ:
Jordi Ribó és un expert del sector immobiliari d’Andorra. Amb una àmplia trajectòria, dirigeix des del 2005 un grup familiar d’empreses que es dediquen a la compra venda de béns immobles, a l’administració d’edificis i a la promoció de nova construcció.

Ribó té una forta implicació en el desenvolupament del sector i del teixit empresarial a Andorra. És vicepresident del Col·legi d’Agents i Gestors Immobiliaris d’Andorra (AGIA) i ha estat president de la seu local de FIABCI –actualment vicepresident. També forma part del ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) del Principat d’Andorra des del 2015.

En el pla internacional, Jordi Ribó s’ha involucrat plenament amb FIABCI internacional, ocupant diversos càrrecs directius, i, fins a les eleccions a Moscú, era Board Member. Va ser president del Comitè Organitzador del World Congress del 2017, que es va celebrar a Andorra.

Jordi Ribó comparteix les inquietuds i plantejaments de la FIABCI i és un fort defensor de les bones pràctiques dintre del sector, amb l’objectiu de contribuir a elevar la reputació de la professió i generar negoci responsable enfocat en les noves tendències i innovacions d’aquest sector.

TOTES LES NOTÍCIES