Amb la intenció de potenciar la biodiversitat i d’aconseguir que l’activitat agrària serveixi també per mantenir el paisatge rural perquè pugui ser utilitzat a nivell de lleure, promoció del territori i benestar, el Govern ha presentat una sèrie d’ajudes per incentivar als propietaris dels terrenys a fer-ho possible. El nou reglament, que té com a base la Llei d’agricultura i ramaderia, es divideix en dos grans blocs d’ajudes econòmiques. Per una banda respecte aquells terrenys que han estat abandonats i ja no tenen una producció agrària.

En aquests casos l’executiu, en cas que el propietari així ho decideixi, l’ajudarà econòmicament a recuperar la parcel·la a tomb de 0,60 euros per metre quadrat, en cas que la dificultat de recuperació del territori sigui baixa, i 1,26 euros en cas que la recuperació sigui complicada. L’executiu calcula que es podrien beneficiar d’aquestes ajudes unes 42 hectàrees, però abans de rebre l’ajuda, el propietari haurà de garantir que la parcel·la ha esdevingut productiva i, per tant, hi haurà d’haver un mínim de tres anys de producció abans de percebre qualsevol tipus d’ajut. L’altra gran apartat del reglament vol fonamentar el manteniment de la biodiversitat vegetal que es pot veure en perill a causa d’un accés de reg, una pressió de pastura del ramat massa elevada o a causa de la dallada de l’herba dels terrenys.

Pel que fa al segon bloc d’ajudes, l’executiu ha fet un càlcul aproximat d’un desemborsament de 200.000 euros pel 2018, en cas que hi hagués una sol·licitud del 70-80%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada