La proposició de llei qualificada d’organització i funcionament dels comuns que havia presentat el Partit Socialdemòcrata no ha estat presa en consideració pel Consell General, ja que només ha comptat amb el suport de Liberals d’Andorra, mentre que la resta de consellers hi han votat en contra. Els arguments que s’han fet servir per tombar aquesta proposta han estat, bàsicament, que no es respectava el principi d’autogovern dels comuns i que tampoc s’ha tingut en compte l’opinió de les corporacions comunals a l’hora d’elaborar aquest text.

Des del PS el conseller Pere López ha defensat la necessitat que es debatés aquesta proposició perquè cal que el funcionament dels comuns sigui “més democràtic” i que la representativitat de les minories sigui major, així com que tinguin un rol més important. “El debat d’avui va de democràcia real”, ha remarcat López, negant que el PS “es vulgui carregar els comuns”. Des del Govern s’ha defensat el criteri negatiu que es va emetre sobre aquest text per un seguit de mancances, entre les quals el cap de Govern ha citat que no s’hagi abordat des d’un vessant participatiu i que s’afecti qüestions de l’autogovern dels comuns. En la mateixa línia s’han pronunciat els presidents dels grups parlamentaris demòcrata i mixt, Ladislau Baró i Josep Pintat.

Només Liberals d’Andorra ha mostrat la predisposició al fet que la proposició fos admesa per al seu debat, ja que tot i que no compartien tots els aspectes, tal com ha manifestat el president del grup, Jordi Gallardo, creien que en període d’esmenes el redactat es podia millorar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada