DA vol implicar totes les forces polítiques per combatre l’abstenció electoral

Demòcrates per Andorra iniciarà, la pròxima setmana, una ronda de contactes amb tots els partits polítics del país amb l’objectiu d’analitzar conjuntament i proposar accions encaminades a fomentar la participació electoral.

Després de les eleccions comunals del passat diumenge en què la participació va caure al  60,8% dels electors, l’Executiva de DA considera que és una tasca de tots els actors polítics treballar conjuntament per tal d’impulsar la participació en els diversos comicis.

DA proposarà establir grups de treball que impliquin els partits, tant els que tinguin representació en  les institucions com aquells que no hi tenen representació.  A més, la voluntat és que la reflexió i les potencials accions a emprendre es puguin obrir  també a altres actors un cop s’hagi realitzat el primer contacte amb els partits, segons un comunicat de DA.

Els demòcrates han recordat que la baixada de la participació és una tònica general a tot Europa i han assegurat que a Andorra aquesta davallada mai ha estat tan pronunciada. Tot i això, han remarcat que és responsabilitat dels actors polítics fomentar la participació.

TOTES LES NOTÍCIES