Frank Porté, pole i podi a Lédenon

Frank Porté en carrera (ACA CLUB)

A Lédenon, municipi francès, situat al departament del Gard i a la regió d’Occitània, el pilot andorrà, Frank Porté Ruiz, va pujar aquest cap de setmana al més alt del podi, a la cursa 2 de la segona prova del campionat francès d’F4. La cita de l’FFSA (Fédération Française du Sport Automobile) va començar amb un clima estiuenc al circuit de Lédenon, amb la sessió d’entrenaments lliures a l’inici de la jornada de divendres.

Durant la free practice, Porté, va acabar en P5 a tan sols 0,2 dècimes del P1. Tot plegat, el duel va començar amb la promesa d’una sessió de qualy animada amb pneumàtics nous entre els 25 pilots que disputen el prestigiós campionat.

Frank Porté va lliutar en la sessió de qualy aconseguint acabar en P10, fet que, per a la segona carrera i aplicant el sistema de ‘graella invertida’, el va deixar a la pole

Dissabte 11: èpica, victòria i podi!

Durant la cursa 1, l’estratègia de Porté va ser més aviat conservadora, intentant guanyar posicions fet que li va permetre baixar a la P8 en finalitzar la carrera.

Ja en la cursa 2, Porté es va situar a la pole position, a la sortida. Durant la carrera, l’andorrà va liderar la cursa de principi a fi sense perdre l’oportunitat d’aconseguir la seva primera victòria al volant del monoplaça.

Porté comentava: «Amb el meu equip vam prendre bones decisions per a assegurar la cursa. Estava molt concentrat, el cotxe va respondre molt bé. Tot i la pressió que em feia el pilot que tenia darrere, no vaig dubtar en cap moment en la defensa de la meva posició. Estem molt contents, són molts mesos treballant, aprenent, fent molts sacrificis i pensem que estem en el punt de començar a veure resultats».

Diumenge 12 de maig

Durant la cursa 3, tot i el duel intens a les primeres posicions, Porté va patir un problema mecànic que un cop valorat amb el seu equip d’enginyers, van decidir abandonar faltant dues voltes per a finalitzar.

Cinc curses i cinc guanyadors diferents. El suspens esperat del campionat francès d’F4 de l’FFSA 2024 va quedar en evidència a l’inici de la temporada. Amb quatre podis, inclosa una victòria en cinc curses, el japonès Taito Kato és el nou líder del campionat amb 83 punts per davant del belga Yani Stevenheydens amb nou punts i del francès Jules Caranta amb 10. Aquestes bretxes molt petites són un bon auguri per a la resta del campionat i dels pilots.