Migas de l’Avi, cuina deliciosa per a la crisi

migasA casa, és l’avi el gran especialista en aquest plat. Ell és el responsable de preparar el pa sec, posar-lo en remull i preparar tots els acompanyaments que duran les ‘Migas’. I és una d’aquelles receptes que s’han fet tradicionalment a les cuines d’àvies i besàvies per aprofitar el pa sec. Hi ha persones que també les fan amb sèmola, jo però us explicaré una de les maneres de fer-les només amb pa, ja que hi ha gairebé tantes receptes diferents com persones les fan.Ingredients per a 4 persones:

Pa sec (uns 500 grams) 8 gran d’allsI per acompanyar: pebrot verd, xoriço, cansalada, botifarra negra, bacó…I com que és un plat contundent, sempre millor acompanyar-ho amb una mica d’amanida.

Elaboració en 4 passos:

1. Tallar el pa a trossos i esquitxar-lo amb força aigua fins que quedi ben xopat.

2. Fregir els embotits i el pebrot per torns a la cassola on farem les ‘Migas’, sense oli, ja que especialment el bacó o la cansalada ja desprendran prou greix. Finalment fregir el pebrot que també s’ha de reservar.

3. Fregir els alls. Quan ja estiguin al punt, incorporar el pa ben escorregut i esmicolat. Amb una cullera de fusta, s’ha d’anar remenant, insistentment, i anar trencant la massa que es formi. Es sala al punt. El recipient ha de ser antiadherent per evitar que formi una capa de crosta al fons que acabi cremant-se. És qüestió de paciència i de braç. Seguirem remenant fins que quedi ben engrunat.

4. Es serveix directament al plat, acompanyant les ‘Migas’ amb el pebrot i els embotits escollits. I l’amanida, no ho oblideu!

Per TerrassaNoticies / Diari Ègar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *