Vila no assisteix a la sessió de Consell de Comú de la capital i es desconeix si dimitirà

La sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella s’ha celebrat aquest dijous amb l’absència destacada del conseller de la minoria del grup mixt, Josep Vila. La cònsol major, Rosa Ferrer, ha explicat que se la va informar aquest dimecres que no assistiria a la sessió, però no se li va donar cap altra informació. De fet, tant la cònsol com els consellers socialdemòcrata, Dolors Carmona, i demòcrata, Carles Torralba, han assegurat que no els correspon opinar sobre la possibilitat o la conveniència de la seva dimissió, ja que han recordat la presumpció d’innocència del qui va ser detingut per un presumpte delicte d’exhibicionisme.

Després de la sessió de Consell de Comú de la capital d’aquest dijous els presidents dels tres grups assistents han evitat opinar sobre la detenció del conseller Josep Vila que va tenir lloc el passat divendres,.

La cònsol major, Rosa Ferrer, ha indicat que ’em va fer telefonar ahir a la tarda per disculpar la seva absència avui’, i ha afegit que ‘la qüestió està en procediment judicial i per tant deixem que facin la seva feina’.

Per la seva banda, la consellera socialdemòcrata, i excompanya de grup de Vila, Dolors Carmona, ha coincidit en no opinar sobre si ha de dimitir, ja que ‘nosaltres no som la Justícia i la decisió és personal’. A més, però, ha apuntat que ‘som especialment sensibles amb la família’ i ha recordat la presumpció d’innocència indicant que considera ‘una mica arriscat’ que es publiquin aquestes informacions d’un fet que ‘encara no sabem com acabarà’.

El conseller demòcrata Carles Torralba tampoc ha opinat sobre la possibilitat que dimiteixi Vila i ha afegit que ‘volem deixar treballar la Justícia dins la serenor perquè és un cas molt delicat’.