AD800 ha contactat amb una seixantena de persones afectades per les participacions preferents i ha convocat una trobada per ‘aglutinar’ a tots els clients d’aquest producte financer. Segons ha explicat el portaveu de l’associació, Manel Montoro, serà dijous vinent al vespre a l’Hotel Husa Centric i l’objectiu és que aquestes persones es puguin coordinar entre elles i puguin rebre assessorament legal i financer per recuperar els seus diners. Segons Montoro, hi ha ‘molta gent gran’ però també persones més joves amb poca ‘cultura financera’. Molts d’ells, ha exposat el portaveu d’AD800, estan ‘perduts’ i ‘no saben què fer’ i per això amb aquesta trobada esperen ajudar-los a organitzar-se entre ells. Tot i així, Montoro ha reconegut que ‘Andorra és especial’ i tant pot ser que hi assisteixin una desena com un centenar de persones.

Durant els mesos d’estiu, AD800 ha contactat i ha rebut persones que havien perdut els seus estalvis amb participacions preferents. En total n’han trobat una seixantena que estarien afectades per aquest producte financer però podrien arribar al centenar, segons ha apuntat el portaveu de l’associació, Manel Montoro.

Entre els clients hi ha molta gent gran sense cap cultura financera ‘que confiava en el seu gestor’ però també gent jove amb més coneixements que van córrer el risc i van perdre els seus estalvis, ha manifestat Montoro. I és que, com ha recordat, no es tracta d’un dipòsit sinó d’un producte d’alt risc.

Per informar a aquestes persones de les seves possibilitats i intentar que es puguin organitzar entre elles per denunciar els seus casos i recuperar els seus estalvis, AD800 ha convocat una reunió oberta dijous vinent al vespre a l’Hotel Husa Centric. Perquè ‘molts van perduts, no saben què fer’, ha afegit Montoro.

Les pèrdues que podrien haver tingut les persones amb qui han contactat van dels 200.000 euros al milió, encara que també n’hi ha que han portat el cas a la Batllia i han pogut recuperar els seus diners.

Montoro ha remarcat que AD800 ‘no vol encapçalar aquest problema’ sinó ajudar que els afectats es retrobin i es coordinin i assistir-los en els ‘primers passos’.

Així, en la trobada de dijous comptaran amb experts financers que exposaran les característiques dels productes que van adquirir els afectats i un advocat que els pot orientar en els passos que poden realitzar per intentar recuperar els seus estalvis.

Paral·lelament, a la Seu d’Urgell, una trentena d’afectats per les preferents de la comarca s’han interessat per presentar una demanda als bancs per la via judicial, després de la reunió celebrada dimecres amb els advocats de l’Associació per a la Defensa dels Perjudicats d’Entitats Financeres (APDEF).

1 comentari

  1. hola bona nit soc de associacio per la defensa dels perjudicats per las entitats finaceras APDEF soc de la Seu D`Urgell voldriam parla amb vosaltres al meu telefon es 0034689011982 amb dic LLuis Mera us podem oferi als nostres serveis de advocats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada