bike vallnord

El pont de l’1 de Maig serà la data en què Vallnord Bike Park la Massana obrirà la temporada d’estiu 2015. Coincidirà amb l’obertura del parc la Copa Catalana UCI, prova test dels Mundials, que es disputarà el 2 i 3 de maig. A més, aquest estiu Vallnord acollirà les dues màximes competicions internacionals de mountain bike: elsCampionats del Món Màsters, del 23 al 27 d’agost, i els Campionats del Món UCI de mountain bike i trial, de l’1 al 7 de setembre.

El primer cap de setmana de maig arrencarà la temporada del bike park, que disposarà del telecabina de la Massana i dels circuits inferiors al parc oberts durant els caps de setmana fins al 14 de juny. El preu especial per aquest període de temps serà de 15 euros els adults i 10 euros els infants.

A partir del 20 de juny, el bike park quedarà obert de manera ininterrompuda i amb totes les instal·lacions en funcionament fins al 13 de setembre. Només tancarà puntualment els dies 4, 5 i 6 de setembre per l’organització dels Mundials. A partir del 13 de setembre i fins al 12 d’octubre, les instal·lacions tornaran a estar operatives durant els caps de setmana.

Pel que fa a la posada en funcionament del telecadira del Cubil, que accedeix fins als circuits alts del parc, estarà obert cada cap de setmana a partir del 13 de juny fins al 12 d’octubre. A més, des de l’1 d’agost fins al 13 de setembre, coincidint amb les dates de més ocupació, s’obrirà cada dia de la setmana.

Els usuaris que hagin adquirit el nou forfet anual Bike & Ski, o elforfet de temporada de Vallnord Bike Park la Massana, el podran utilitzar des del primer dia d’obertura. Recordar que el forfet Bike & Ski representa un estalvi important als usuaris de Vallnord durant tot l’any ja que el preu és només d’1 euro més respecte el que es proposava durant la temporada d’hivern 2014-2015.

Competicions

Després de la Copa Catalana de DHI, torna la Maxiavalanche Europ Cup, una espectacular cursa de descens marató que es disputarà durant el 13 i el 14 de juny. Fora del bike park, però a Arinsal, la Skyrace Comapedrosa serà la competició destacada del juliol. Estracta d’una cursa de muntanya de 21 km i quasi 2.300 de desnivell positiu que ascendeix al pic del Comapedrosa (2.942 m). La prova forma part del Gran Premi Inverse i també puntua per a les SkyRunner National Series Spain-Andorra. El mateix dia, també es disputarà la Skyrace Arinsal, una prova menys exigent, de 15 km de distància, que segueix el mateix recorregut que la primera sense arribar al pic del Comapedrosa, però que puja fins al pic de les Fonts, situat a 2.748 m.

Campionat del món

L’última setmana d’agost, Vallnord acollirà, per primera vegada als Pirineus, el Campionat del Món Màsters de mountain bike i el Campionat del Món de mountain bike i trial. Els Màsters començaran el 23 d’agost i s’acabaran el 27, i es disputaran les proves de  cross-country olímpic (XCO) i descens(DHI).

Una setmana més tard, de l’1 al 6 de setembre, s’organitzarà el Campionat del Món de mountain bike i trial, amb quatre proves: descens (DHI), cross-country olímpic (XCO), cross-country eliminator (XCE) i trial. Una competició decisiva, ja que determinarà quins corredors competiran als Jocs Olímpics de Rio de Jainero 2016.

Finalment, el calendari de la temporada 2015 el tancarà la Maxiavalanche Enduro Europe Cup, que tornarà a Vallnord el 12 i el 13 desetembre.

 (Text i foto: Vallnord)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada