visites guiades seu

Aquest matí s’ha presentat el llibret que recull les Rutes Guiades a la Seu i comarca 2015-2016 que engloba un total de 36 sortides a peu, culturals, ruta del formatge, marxa nòrdica, naturalistes, raquetes de neu i històriques. Les rutes han estat presentades pel tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Lluís Biosca, i pel president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

En aquesta nova temporada, les rutes guiades presenten com a novetat tres ‘rutes convidades’ que van a càrrec de tres empreses turístiques del territori. Al respecte, Jesús Fierro ha destacat que “és positiu poder comptar amb la col·laboració d’empreses privades que es dediquen al turisme a l’hora d’organitzar aquestes rutes guiades”. Fierro també ha remarcat la important col·laboració que fa l’IDAPA per fer possible aquest projecte.

Per la seva part, Lluís Biosca ha volgut remarcar també la incorporació de les empreses turístiques com són l’Associació Nordic Walking-Nordic Esport, Espai Natura Muntanya d’Alinyà i l’Alberg d’Organyà que han aportat la seva col·laboració amb tres rutes gratuïtes. A canvi, hi apareix la seva oferta turística a les pàgines centrals d’aquest llibret.

Aquestes rutes convidades són: la sortida naturalista a la Vall d’Alinyà, a càrrec d’Espai Natura Muntanya d’Alinyà (dissabte 6 de juny); la sortida a peu a L’olla del Cap de la Vall, a càrrec de L’Alberg d’Organyà (dissabte 5 de setembre); i la sortida en marxa nòrdica els Colors de Tardor, a càrrec de l’AE Nordic Walking-Nordic Esport (dissabte 14 d’octubre).

D’altra banda, Biosca ha agraït la col·laboració de totes les entitats que fan possible aquesta proposta de sortides per conèixer i gaudir de diferents indrets de la ciutat i de la comarca de l’Alt Urgell, adreçades tant als urgellencs com als visitants.

El Camí Cardoner

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha explicat que aquest diumenge, 26 d’abril, s’iniciarà la nova edició de les Rutes Guiades a la Seu i comarca amb la sortida cultural ‘El Camí Cardoner’ que ha organitzat aquest ens comarcal. Amb aquesta sortida, els membres de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell ens revelaran els secrets d’aquest camí que passa pel peu del Cadí, arran d’un projecte recentment enllestit. Per aquest camí arribava la sal de Cardona al Pirineu.

Sortides els dimecres del mes d’agost

Fierro també ha assenyalat l’aposta que des de ja fa uns anys es fa des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell per mostrar la comarca als turistes que ens visiten al llarg del mes d’agost, amb l’organització de tres sortides que tenen lloc els dimecres d’aquest mes estiuenc per excel·lència.

Les sortides d’enguany seran: el dimecres 5 d’agost pel Camí de Sant Jaume; el dimecres 19 d’agost per Ars i el Castellot de la Seca; i dimecres 26 d’agost es visitarà els Dólmens a Bescaran.

36 rutes

Del total de les 36 rutes guiades, 10 són sortides a peu que compten amb la col·laboració de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), el Grup Excursionista d’Oliana (GEO) i Bescaran Cultura; 5 són rutes culturals, organitzades pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, 2 són rutes històriques, a càrrec de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat; i 4 rutes naturalistes, a càrrec del Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Com ja hem explicat més amunt, també hi ha organitzades 3 rutes convidades, a càrrec de tot l’AE Nordic Walking-Nòrdic Esport, L’Alberg d’Organyà i i l’Espai Natura Muntanya d’Alinyà.

Centenari de la Cooperativa Cadí

En aquesta edició 2015-2016 es repeteix per quart any consecutiu l’anomenada Ruta del Formatge amb la visita de 6 formatgeries de la comarca, organitzada per l’Espai Ermengol.

Enguany, coincidint amb la commemoració del 100 anys de la creació de la Cooperativa Cadí, l’Espai Ermengol ha organitzat, a més a més, una visita a l’explotació ramadera Cal Parra, com a exemple d’adaptació, al llarg dels anys, a les necessitats actuals.

Les rutes guiades també inclouen 2 sortides amb raquetes de neu, a càrrec de Tot Nòrdic; i 5 sortides culturals, a càrrec del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Activitat per a famílies

Tal i com es va introduir en l’edició de les rutes guiades de la passada temporada, enguany es torna a fer servir el segell ‘activitat per a les famílies’ que són les rutes que es poden fer amb infants. Sota aquest segell hi ha programades fins a 15 sortides que inclouen les rutes del formatge, les naturalistes, la tradicional visita al Tarter dels Manairons i les rutes històriques per la Seu d’Urgell del segle XIV i pel Castell de Ciutat i la Torre de Solsona.

Aquestes i altres rutes es poden consultar al Geomapa (www.geomapa.cat).
Les rutes és una activitat gratuïta i cal apuntar-se prèviament per a poder participar-hi. Les places són limitades. La data límit per fer les inscripcions són les dues del migdia del dia anterior a la sortida i es poden fer tant a Turisme Seu com a Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada