Tot a punt per a la 1a FiraCarcolze de Formatges Artesans del Pirineu

Castellnou de Carcolze acollirà aquest dissabte, 17 d’agost, de les 10 del matí i fins a les 8 del vespre, la primera edició de la FiraCarcolze de Formatges Artesans del Pirineu. L’esdeveniment comptarà amb la participació de 17 elaboradors de productes artesans de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

El programa de la fira inclou activitats de degustació i tast, música tradicional i visites a l’entorn natural i patrimonial del nucli. La inauguració oficial, a les 11.30 hores, anirà a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvert, i hi seran presents alcaldes de diversos municipis de l’Alt Urgell, que faran un recorregut per les parades, ubicades pels carrers del poble.

La proposta, organitzada per veïns de Castellnou de Carcolze agrupats en l’Associació Cultural Roc Xic, pretén donar a conèixer el nucli de Castellnou, al municipi del Pont de Bar, així com els productes de la zona. Segons assenyalen els promotors de la iniciativa, “la intenció és que la fira tingui continuïtat els anys vinents”.

En total s’ha convidat 12 formatgeries, “per mostrar la bona salut dels formatges artesans i de pastor de la zona del Pirineu català”, i hi haurà una petita mostra de melmelades, cervesa, pa, coques, vins i caves.

Accés gratuït i degustacions

L’accés a la Fira serà gratuït, tot i que la degustació dels productes tindrà un cost de 8 euros (5 formatges i un vi). Així mateix, hi ha programada una sessió de maridatge a les 6 de la tarda, a càrrec de Florenci Bayés, expert en formatgeria, que explicarà la història del formatge i com tastar-los. L’activitat té places limitades i un cost de 7€ per persona (prèvia inscripció). Durant el dia hi haurà servei de pàrquing gratuït, entrepans de botifarra i begudes per dinar, a més d’actuacions musicals itinerants de músics de la comarca.

La 1a FiraCarcolze compta amb el suport de l’Ajuntament del Pont de Bar, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Diputació de Lleida, Peusa i l’IDAPA.

TOTES LES NOTÍCIES