S’aprova un projecte de llei de crèdit extraordinari per un import de 216.376,29 €

El Govern ha aprovat el projecte de llei de crèdit extraordinari per un import de 216.376,29 euros destinat a fer front a l’abonament que imposa al Govern la sentència del 18 de maig del 2015 del Jutjat Administratiu de Segona Instància de Marsella per la construcció de les instal·lacions policials i duanares comunes d’Andorra i França a Porta. Aquesta despesa que era del tot imprevisible en el moment d’elaborar el projecte de Pressupost del 2016 obliga a fer una ampliació del pressupost en el capítol corresponent a Ordenament Territorial.

L’any 2004 els estats francès i andorrà signaren un acord bilateral per compartir les respectives instal·lacions policials i duanares en un mateix edifici, de nova construcció. Com a conseqüència d’aquest acord fou construïda la nova instal·lació “Bureaux de Contrôles Nationaux Juxtaposés” (BCNJ), a la RN20, en terrenys pertanyents a la Commune de Porta. En compliment de l’acord l’execució dels BCNJ fou abonada a mitges per les administracions francesa i andorrana. Les factures de l’obra eren pagades per la Direcció General de Duanes i Drets Indirectes de França a l’empresa constructora Eiffage, i posteriorment el Govern d’Andorra havia d’abonar a l’estat francès la meitat de l’import de les factures. La construcció de l’edifici ja va finalitzar i les oficines estan en servei des del novembre del 2009.

Arran de la construcció dels BCNJ la societat Eiffage interposà un litigi judicial contra les administracions públiques contractants, demanant el pagament d’una quantitat significativament superior a l’abonada en concepte d’execució de l’obra. El litigi s’ha perllongat durant un període considerable d’anys. En data 13 de maig del 2013 la primera instància del Tribunal Administratiu de Montpellier va dictar sentència a favor dels Governs de França i Andorra. Posteriorment, el 3 de juny del 2016 la Direcció General de Duanes i Drets Indirectes de França comunica a l’administració andorrana que la sentència ferma del 18 de maig del 2015 del Jutjat Administratiu de Segona Instància de Marsella, falla a favor de la societat Eiffage, anul·la la sentència del Tribunal Administratiu de Montpellier i que d’aquesta manera les administracions contractants hauran d’abonar a la societat Eiffage la suma de 431.089,37 euros, a la que s’hi ha de sumar els honoraris d’advocat d’un total de 1.663,20 euros. Així, en compliment del conveni bilateral, Andorra haurà d’abonar a l’estat francès la meitat d’aquest import que ascendeix a 216.376,29 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.