‘Plena participació’ en les proves per escollir els representants andorrans del Campionat internacional de conductors de llevaneus (Vídeo)

Un total de 28 conductors del COEX i dels comuns han participat aquest dimecres al matí en les proves eliminatòries per poder representar Andorra en el segon Campionat internacional de conductors de màquines llevaneu que tindrà lloc en el marc del Congrés internacional de viabilitat hivernal el febrer del 2014. Segons ha explicat el director del COEX, Jordi Garcia, la competició ha comptat amb una ‘participació plena’ amb representants de tots els comuns i pràcticament tots els conductors de l’àrea de conservació i explotació de carreteres. Tots han hagut de passar diverses proves per determinar la seva habilitat al volant i, després de la valoració del jurat, només en podran quedar quatre. Garcia ha apuntat que ‘tenim possibilitats per ser campions a la gran final’.

Un eslàlom de cons, unes rampes per tirar una piràmide o un passadís de bidons que s’ha de fer marxa enrere són algunes de les proves que han hagut de superar els 28 conductors que aquest dimecres s’han presentat a les eliminatòries per representar Andorra en el segon campionat internacional de conductors de llevaneus.

El campionat, que tindrà lloc durant el XIV Congrés internacional de viabilitat hivernal de l’Associació mundial de la carretera, es realitzarà en el mateix circuit i inclourà tres proves més d’habilitat i una altra de mecànica. ‘Els conductors han de ser coneixedors del vehicle que porten’, ha exposat el director del COEX, Jordi Garcia.

Dels 28 aspirants que han passat aquest dimecres pel circuit Grandvalira, només 4 podran participar en la gran final que tindrà lloc entre el 4 i el 7 de febrer del 2014. L’objectiu, ha admès Garcia, és ‘poder guanyar la final com a país amfitrió’.

La jornada s’ha desenvolupat com una gran ‘diada de germanor’ entre xofers dels comuns i del COEX, ha explicat el director d’aquest cos, i vista l’actuació dels conductors ‘tenim possibilitats per ser campions a la gran final, ho espero’, ha dit.