cellini2El Tribunal de Corts ha concedit la llibertat condicional a Constantin Dita, l’únic condemnat pel robatori a la joieria Cellini d’Andorra la Vella fa 4 anys. Se li va imposar una pena de cinc anys de presó, que li ha estat reduïda per bona conducta, i la d’expulsió. Dita ha hagut d’abandonar el Principat i vol tornar al seu país natal, Romania.

A l’abril del 2011 un grup de lladres va robar la joieria Cellini d’Andorra la Vella i es van emportar mercaderia per valor de més de 700.000 euros.

Només hi va haver un detingut: el ciutadà romanès Constantin Dita. Se li va imposar una pena de cinc anys de presó i l’expulsió definitiva del país pels delictes de tinença de substàncies inflamables, furt amb força i associació il·lícita. Segons la policia, formava part d’una banda criminal que operava a diversos països d’Europa.

A final de març va complir cinc sisenes parts de la condemna i, per tant, va poder demanar la llibertat condicional. El Tribunal de Corts se la va concedir perquè va trobar que s’havia rehabilitat i ha estat expulsat definitivament del Principat.

Té pendent complir amb una indemnització per responsabilitat civil per uns 760.000 euros. Dita s’ha declarat insolvent, però si Andorra tingués coneixement que la seva situació econòmica ha millorat se li podria exigir aquest pagament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada