aturada duana 1

Com era previst, els funcionaris de duanes han fet aquest matí dues hores de vaga per protestar contra la reforma dels complements de jubilació. Entre les 10 i les 12 del matí, quan han tancat els despatxos administratius d’ambdues duanes, l’Agència Tributària, el despatx central de duana i també el servei ubicat a les oficines de correus. La vaga ha tingut entre el 80 i el 90% de seguiment.

Primer dia de vaga dels duaners davant la reforma dels complements de jubilació que es votarà la setmana vinent al Consell General. Un dels punts amb més seguiment ha estat la frontera andorranoespanyola, on s’ha vist força activitat. La vaga ha començat puntual amb el tancament dels despatxos administratius. Una cinquantena de vehicles afectats es queixaven, sobretot, de la maca d’informació.

El cap de Govern s’ha desplaçat fins a les instal·lacions duaneres per veure l’afectació en persona. Antoni Martí, que no ha volgut fer valoracions, s’ha reunit breument amb el director general de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, i ha saludat els manifestants, tot i que no hi ha mantingut cap conversa.

Els portaveus de la vaga i el sindicat han recordat que l’aturada d’avui vol ser un toc d’atenció per als consellers que la setmana vinent han de votar aquesta reforma. Josep Sinfreu espera una resposta postiiva a l’aturada i Gabriel Ubach demana als consellera generals “que no votin aquesta llei”, que qualifica “d’injusta i imposada”. Els principals afectats, els camioners, creuen que aquestes manifestacions són legítimes, però que se’ls hauria d’haver informat amb antelació. La vaga de duaners ha tingut més d’un 80% de seguiment a tots els punts on s’ha realitzat.

A banda de les dues fronteres, també hi ha hagut aturades a l’Agència Tributària, on els manifestants han sortit al carrer, al despatx central de duana i també el servei ubicat a les oficines de correus. Demà hi ha previst que es repeteixi la manifestació al mateix tram horari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada