La defensa dels Pujol veu la comissió rogatòria com una “maniobra desesperada” en una “operació política”

La defensa dels Pujol a Andorra ha declarat a RTVA que creu que aquesta petició d’una altra comissió rogatòria és una “maniobra desesperada” de la fiscalia espanyola.

Diu que actua així perquè no ha pogut demostrar la tesi inicial de corrupció ja que cap membre de la família Pujol està imputat a Espanya per aquest delicte, sinó per blanqueig o evasió fiscal.

Jean Michel Rascagneres, el lletrat dels Pujol, assegura que tot plegat el que pretén la fiscalia és allargar el període d’instrucció de la causa, que s’acaba al setembre.

Ho argumenta afirmant que una part de les dades bancàries demanades, les d’Andbank, BPA i BancSabadell, ja haurien estat lliurades. Finalment, recalca que ha demanat des de fa més d’un any, a través de comissions rogatòries, que pugui declarar a Andorra l’excomissari Villarejo i tota la documentació que se li va comissar. L’advocat conclou que això demostra que tot el cas és “una operació política”.

Per la seva banda l’empresari Francesc Robert, a qui el diari “El Mundo” situa en els comptes dels Pujol, nega haver estat mai el testaferro del fill o la família de l’expresident al Principat i afirma estar cansat d’una situació que ha titllat de persecució mediàtica que li ha fet molt de mal. Reconeix, però, que hi va tenir tenir tractes comercials fa uns vint anys.

L’altre implicat del país, Antoni Zorzano, assenyala que va declarar en el seu moment davant del jutge De la Mata. Assegura que no va tenir cap actuació irregular i que es va limitar a fer el que feien molts andorrans a l’època, amb la mala sort que a la família Pujol li volen buscar les pessigolles per anar contra el catalanisme. Zorzano admet que tenien comptes bancaris conjunts, però que fa molts anys que els va donar de baixa. L’empresari assegura que es vol mantenir al marge de tota aquest polèmica.

Per la seva banda, les entitats bancàries mencionades no han volgut, de moment, fer declaracions.

Fonts properes a la investigació afirmen que la comissió rogatòria encara no hauria arribat a Andorra.