Justícia prepara una llei per regular els embargaments

justicia2Les dues lleis que regularan les execucions civils i administratives estaran acompanyades d’una altra que regularà el procediment de l´embargament. La redacció d’aquesta nova normativa ha estat una de les causes que ha obligat al Govern a retardar la presentació a tràmit parlamentari d’aquesta reforma judicial. El ministre Xavier Espot preveu que finalment entrarà al Consell General a principi d’abril.

La llei que regularà la figura del saig i les execucions per part de les administracions públiques estarà acompanyada d’una tercera, la que regularà el procediment de l´embargament. Aquesta nova llei definirà clarament com s’han de fer els embargaments i l´alienació dels béns embargats per donar les garanties màximes a les parts implicades.

Segons ha explicat el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, actualment les execucions es regulen per un decret del 1986, que conté molt pocs articles, la qual cosa ha obligat els batlles a improvisar i crear jurisprudència.

La llei que ara s´està elaborant pretén evitar problemes d’interpretació i daltabaixos en l´aplicació i facilitar al màxim la feina als saigs, als comuns i a l’Estat. Espot ha explicat que la redacció d’aquesta tercera llei ha estat un dels motius que ha endarrerit la presentació al Consell General. El ministre preveu que finalment es puguin entrar a tràmit parlamentari a principi d´abril, després d’informar a la reunió de cònsols i presentar-les al Consell Superior de la Justícia.

El ministre Espot ha assenyalat, a més, que finalment l´elecció dels saigs es farà per concurs oposició, amb selecció estricta, el mateix procediment que se segueix amb els notaris, ja que també seran persones privades investides de funció pública.

1 comentari

  1. No sra per falta de lleis judicials!

Comments are closed.