consols-governEls cònsols de les set parròquies, durant la reunió mantinguda amb el Govern aquest divendres, s’han reunit també amb el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i amb membres de la Comissió Legislativa de Finances, per parlar sobre el greuge que ha comportat als comuns l’entrada en vigor de l’IGI en la recaptació de l’ITP.

Segons les fons consultades, la solució a la problemàtica passa per variar el percentatge de l’impost que pertoca a cada institució, que actualment, del 4% recaptat, l’1,5% correspon als comuns i el 2,5% restant al Govern. Durant la reunió de la setmana vinent, el ministre Jordi Cinca els proposarà les simulacions de les diferents opcions, amb la intenció de tancar la qüestió.

Fonts properes a la reunió han explicat que, a causa de la complexitat de l’IGI, el Govern veu difícil poder tornar a la situació anterior a la seva entrada en vigor, i per tant, proposa mantenir que les operacions immobiliàries entre empreses continuïn tributant per l’IGI, però variar els percentatges amb què es reparteix la recaptació de l’ITP entre el Govern i els comuns, ja que es tracta d’un impost compartit.

Actualment, el Govern recapta la totalitat del gravamen (un 4% del valor de la transacció) i envia un 1,5% al comú corresponent, mentre que el 2,5% restant es queda a les arques del Govern. La proposta feta per Cinca passa per variar aquests percentatges per aconseguir pal·liar la reducció d’ingressos que pateixen els comuns des que les operacions entre empreses han passat a estar gravades per IGI.

Dimecres de la setmana que ve, els cònsols mantindran una nova reunió amb el ministre, en la qual està previst que presenti les simulacions de diferents canvis en el percentatge, per mirar de tancar la solució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada