Coincidint amb el 18è aniversari de la seva constitució, l’any 2012, el Comitè Nacional d‘Andorra per l’Unicef va decidir establir els Premis Unicef Andorra. Tot i que es van establir de caràcter bianual, s’ha esperat a convocar el 4rt Premi Unicef Andorra per ser concedit durant el primer trimestre del 2019 i d’aquesta manera, formi part dels actes de la celebració del 25è aniversari de la fundació d’Unicef Andorra que tindran lloc al llarg de tot l’any que ve.

L’objectiu d’aquest guardó respon al desig de reconèixer la feina que persones i entitats, de manera voluntària i molt sovint anònima, duen a terme a favor dels infants, a Andorra i arreu del món. Vetllar perquè cap nen ni nena vegin vulnerats els drets que els emparen és la missió que Unicef té encomanada. Per això treballem perquè gaudeixin d’una vida digna, que inclou l’accés a una nutrició saludable, a l’educació, a la sanitat… i protegir-los contra tota mena de discriminació per raó de sexe, raça o discapacitat.

Una feina que es veu reforçada per la labor que també en l’àmbit de la infància desenvolupen persones o entitats que volem reconèixer amb aquests Premis Unicef Andorra. És per això, que aquests premis estan destinats a posar en relleu la labor cultural, social i humana feta per persones, equips de treball i institucions en l’àmbit nacional i internacional, relacionada amb el benestar de la infància i que respongui als valors que promou Unicef.

Es poden concedir a projectes, iniciatives o actuacions que una persona, institució, empresa, emprenedors socials o grup de persones hagi desenvolupat amb els objectius següents:
• Conscienciar i mobilitzar la societat sobre la infància i els seus drets.
• Generar canvis reals en la vida dels infants, ja sigui amb caràcter general (per a tota la infància) o dirigits a un grup en particular.
• Aconseguir millores socials en un sentit ampli i donar prioritat a les orientades a la infància i dirigides a col·lectius menys afavorits o vulnerables.

El premi està obert a la participació de la societat. D’aquesta manera, ja està oberta la convocatòria per a que qualsevol persona o entitat que sigui coneixedora d’algun projecte, iniciativa o acció social que sigui mereixedora d’aquest guardó pugui presentar la seva candidatura. El formulari de presentació de candidatures està disponible a la web www.unicef.ad. El termini de presentació de candidatures s’acaba el 7 de gener de 2019. Tota la informació sobre la convocatòria del premi es pot trobar a les bases dels premis, també disponible a la web www.unicef.ad.

Després de la recepció de totes les candidatures, un jurat, format per membres de la societat civil andorrana i de la Junta d’Unicef Andorra, escollirà el guardonat.
El lliurament del premi està previst que es dugui a terme durant el primer trimestre de 2019.

Els guardonats en les passades edicions vàren ser:
• 2012: Mossèn Ramon Rossell i Manela Mora
• 2014: Carla Riestra, fundadora de Cooperand
• 2016: Fundació Ibo i finalista A Simple Aid

El guardó és una escultura de l’artista andorrà Jordi Casamajor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada