Terceres Jornades de Reflexió Educativa a la Seu d’Urgell

La sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell acollirà demà divendres, 18 d’octubre, a dos quarts de set de la tarda, l’acte inaugural de les Terceres Jornades de Reflexió Educativa que organitza el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, i que en aquesta edició tenen com a tema ‘L’escola i el plurilingüisme’.

La inauguració de les jornades serà presidida per Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya, que estarà acompanyat per Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra; Roser Suñé, ministra d’Educació i Joventut del Govern d’Andorra; Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; Josefina Cambra, degana del Col·legi, i Joan Cavallé, director general de la Caixa d’Enginyers.

Tot seguit, a un quart de vuit del vespre, tindrà lloc la conferència inaugural de les Jornades que anirà a càrrec de l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro, que porta per títol Contra Babel: llengües i cohesió social.

Les Jornades seguiran dissabte, 19 d’octubre, a la Universitat d’Andorra, a Sant Julià de Lòria.

Debat i intercanvi

Per tercer any consecutiu, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya organitza aquestes Jornades de Reflexió Educativa que es volen convertir en un centre de debat i intercanvi per al professorat.

El títol d’aquesta edició és L’escola i el plurilingüisme, és un tema necessari a abordar atès que un dels objectius del nostre sistema educatiu és la l’assoliment d’una competència lingüística suficient tant en la llengua pròpia com en les afegides a la pròpia. És urgent, doncs, reflexionar, sobre aquesta qüestió i debatre de quina manera l’escola pot fer front a aquest repte tan imperiós com inajornable.

En aquestes Jornades hi participaran ponents tan destacats com Vicenç Villatoro, així com Joan Manuel del Pozo, exconseller d’Educació, així com especialistes en plurilingüisme: Lynn Durrant i Paul Kidd-Hewit.

Cal destacar també que s’han organitzat quatre àmbits de debat en què els assistents podran intercanviar les seves impressions i experiències amb professorat especialitzat.

Les Jornades són patrocinades per la Caixa d’Enginyers, i compten amb el suport del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d’Educació del Govern d’Andorra, el Bisbat d’Urgell i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Cambridge University Press.

Per a més informació: http://www.cdl.cat/ii-jornades-seu