L’Associació d’Aturats del Pirineu reclama al Govern d’Andorra que faciliti la concessió de permisos de treball

fronterers2L’Associació d’Aturats del Pirineu ha recollit ja més de 700 signatures perquè Andorra faciliti la contractació de persones sense feina provinents de les zones veïnes. Segons informa Ràdio Seu, el col·lectiu urgellenc reclama al Govern del Principat que se simplifiquin els tràmits administratius, així com una flexibilització en la concessió de permisos de treball.

L’Associació d’Aturats del Pirineu ha iniciat una recollida de signatures, ja en tenen més de 700, en què demana al Govern d’Andorra que flexibilitzi la concessió de permisos de treball per a la gent del Pirineu. El cap de Govern, Antoni Martí, ha rebut una carta del col·lectiu on li demanen que es redueixin les traves administratives actuals per obtenir una feina al Principat.

La proposta se suma a les iniciatives que s’estan duent a terme darrerament per aconseguir que es faciliti la contractació de persones desocupades de l’Alt Urgell a Andorra. L’Ajuntament de la Seu i l’executiu andorrà ja han pactat, recentment, obrir una quota específica de permisos de treball per a fronterers. També es va signar, a mitjan gener, un conveni entre les patronals hoteleres de banda i banda de la frontera per potenciar la mobilitat laboral de treballadors.

A més, el consistori urgellenc negocia amb diferents organitzacions empresarials del Principat una fórmula que permeti als aturats de la Seu i comarca tenir accés a la demanda de llocs de treball.

TOTES LES NOTÍCIES