jordi-casadevall-anna-serraEl secretari general del Govern, Jordi Casadevall, i l’administradora del Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), Anna Serra, han presentat aquest dimarts en roda de premsa el nou portal web del butlletí, ja consultable pels ciutadans a l’adreça www.bopa.ad.

La remodelació del BOPA forma part de la primera fase del projecte de modernització de l’administració, una fase que també inclou la posta en marxa de la signatura digital i la implementació de diversos tràmits a través d’internet.

La nova web compleix els objectius de potenciar l’accessibilitat a la documentació del butlletí oficial a través d’un motor de recerca més potent i permet la tramesa telemàtica dels articles publicats per part de les institucions a través de la signatura digital. Aquest nou portal ha comportat la migració i reindexació de més de 120.000 fitxers i representarà a curt termini l’eliminació de l’edició paper.

Una de les novetats que ofereix és la creació d’una àrea personalitzada. L’usuari podrà crear avisos d’alerta de qüestions del seu interès informant-lo a través del correu de la publicació de nous documents, disposarà del llistat de les recerques que hagi efectuat i en la secció “els meus documents favorits” podrà guardar els arxius de referència per a una ràpida consulta.

El cost total del projecte ha estat de 177.000 euros, 102.000 dels quals s’ha destinat a l’adquisició de servidors i llicències dels programes. El Govern calcula que amb l’eliminació del paper es produirà un estalvi de 69.000 euros anual i que en dos exercicis i mig es podrà amortitzar plenament la inversió.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada