El Tribunal Constitucional admet a tràmit, amb efectes suspensius, un recurs de tres processats en la causa primera de BPA que qüestiona la imparcialitat dels magistrats de Corts que havien de jutjar l’afer.

Segons informa RTVA, els recurrents consideren que s’han vulnerat els drets a un tribunal imparcial, a la defensa, a la jurisdicció i la llibertat d’expressió i demanen que s’anul·lin el autes del Tribunal Superior que desestimaven la recusació dels magistrats Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón.

La demanda dels processats, defensats per l’advocat Josep Antoni Silvestre, qüestionen l’actuació dels magistrats durant la celebració del judici arran d’un incident entre el president del tribunal de Corts i el lletrat, el qual pensa que va ser amenaçat. També el canvi de condició del Govern en la causa, en ser acceptat com a acusació particular.

El fet que el recurs hagi estat admès a tràmit amb efectes suspensius suposa que ni Pijuan, que ja ha estat apartat de la causa, ni Anglada ni Barón puguin intervenir-hi fins que el Constitucional no resolgui el recurs i dicti sentència. D’aquesta manera, no és possible la formació de la sala per reemprendre el judici en haver-hi disponible només un magistrat a Corts.

Amb l’admesa a tràmit del recurs amb efectes suspensius també afecta la magistrada del Tribunal Superior, Marie Conte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada