Les estacions encaren el cap de setmana amb gruixos de fins a tres metres de neu

Grandvalira i Vallnord encaren el cap de setmana amb gruixos de neu que van dels 150 als 300 centímetres, després de les intenses nevades de les darreres hores. La previsió indica que de cara al cap de setmana Grandvalira podrà obrir el 100% de les instal·lacions, mentre que Vallnord tindrà operatius els sectors de Pal i Arinsal, i molt probablement mantindrà tancat el d’Arcalís a causa de la gran acumulació de neu.

La nevada ha deixat a Grandvalira 120 centímetres de neu nova, i aquest divendres només han pogut obrir els sectors de Canillo, el Tarter i Soldeu, primer a les cotes baixes, i després s’ha anat obrint alguna pista més. La resta de sectors no s’han pogut obrir ja que era impossible accedir-hi per carretera de manera que ni els treballadors hi han pogut arribar i per tant no han pogut condicionar les pistes per a la pràctica de l’esquí.

Des de Grandvalira han indicat que aquests estan sent dies de gran afluència d’esquiadors com ho demostra el fet que el dimecres es van comptabilitzar gairebé 11.000 visitants. De tota manera, aquest dijous i divendres l’afluència ha baixat sensiblement a causa del mal temps tot i que des del domini esquiable confien que es compleixin les previsions meteorològiques que indiquen que dissabte començarà amb nevades, però posteriorment hi haurà una treva fins diumenge al vespre, i que per tant, hi hagi una bona afluència d’esquiadors durant el cap de setmana.

Pel que fa a Vallnord, la nevada ha fet augmentar els gruixos fins a disposar d’entre 210 i 300 centímetres a les cotes altes i ha obligat a mantenir tancats aquest divendres els sectors d’Arcalís i Arinsal a causa de l’acumulació de neu i el risc d’allaus.

L’accés a Arcalís des d’Arans ha estat tallat fins aquest divendres al matí, de manera que els treballadors de pistes no hi han pogut accedir. En aquest sentit, des de l’estació indiquen que les grans acumulacions de neu a les instal·lacions fan preveure una dificultat important per poder obrir aquest dissabte, tot i que es treballarà per accedir a l’estació el més aviat possible.

De la seva banda, el sector Arinsal està tancat des d’aquest dijous pel risc d’allaus. No obstant això, l’accés a l’edifici del Comallempla és possible mitjançant el Telecabina dels Orriols i des d’aquest divendres al matí, el personal de l’estació ja està treballant per garantir la seva obertura aquest dissabte. Finalment, Pal, que aquest dijous ja va obrir de manera parcial, s’ha beneficiat de l’accés amb el telecabina de la Massana i aquest divendres ha pogut disposar del 100% de les seves pistes.

TOTES LES NOTÍCIES