curses-seu

Aquest migdia s’han presentat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la II Cadí Trail, cursa de muntanya que engloba dues proves: la Cadí Ultra Trail (80 Km) i la Cadí Trail (42,5 Km) que se celebraran el cap de setmana del 26 i 27 de juliol i que tindran com a sortida i arribada el passeig Joan Brudieu de la capital de l’Alt Urgell.

La presentació de la segona edició d’aquesta cursa puntuable pel Circuit de Curses d’Ultraresistència per Muntanya 2014 ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, juntament amb el director de la cursa, Albert Vilana i el president de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU), Xavi Escribà.

Visió activa del Cadí

En la presentació, l’alcalde urgellenc ha volgut subratllar que “la Cadí Trail forma part de l’estratègia de situar la Seu d’Urgell com a referent en els esports a la natura del sud d’Europa, ja que l’entorn natural de l’Alt Urgell és un espai magnífic per celebrar aquests tipus de curses”.

Albert Batalla també ha manifestat que aquesta cursa “ens ajuda a esborrar els “murs” que hi pugui haver entre la Seu d’Urgell i el Cadí. La Cadí Trail ens permet descobrir aquestes rutes existents al voltant del Cadí. Que la relació entre la Seu i el Cadí tingui una connexió amb accessos naturals”. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc ha afegit que “la Cadí Trail ha produït aquest efecte molt important tant des del put de vista natural, esportiu com turístic, és a dir, que des de la seu tinguem una visió no només contemplativa sinó que també una visió activa del Cadí”.

La cursa

Enguany la Cadí Trail celebra la seva segona edició després que l’any passat va celebrar-se la primera edició amb un gran èxit organitzatiu i de participació. El seu director, Albert Vilana, ha volgut mostrar el seu agraïment a la UEU de com ha treballat en la cursa, i també ha volgut agrair d’una manera especial al treball dels voluntaris, així com als ajuntaments per on transcorre la cursa i al mateix Parc Natural del Cadí-Moixeró.

Vilana ha reiterat que la Cadí Trail “és un projecte fet amb il·lusió de mostrar un dels atractius de l’Alt Urgell, la Serra del Cadí, en tota la seva extensió”.

Respecte als participants, Vilana ha destacat que el 75% dels corredors són de fora de l’Alt Urgell i la Cerdanya “fet que demostra que s’està aconseguint dinamitzar l’entorn i fer-lo conèixer arreu”. Al respecte, el director de la Cadí Trail ha destacat que a data d’avui ja estan plens alguns dels hotels de la zona de cara el cap de setmana del 26 i 27 de juliol.

Les inscripcions per prendre part en una de les dues proves es limiten a un total de 300 corredors, limitació que ve donada pel propi parc natural. A hores d’ara només queden 50 places disponibles.

Albert Vilana també ha destacat que la Cadí Trail no disposa de cap espònsor i que se sustenta amb les inscripcions. Respecte a les inscripcions, Vilana ha assenyalat que com a novetat d’enguany les que es facin fora de termini tindran un recàrrec de 10 euros que aniran directament a la compra d’aliments pel projecte ‘Aliments per la Solidaritat’ de la Seu d’Urgell.

Des d’un punt de vista tècnic cal assenyalar que tots els corredors que participin a la Cadí Ultra Trail portaran a sobre un geolocalitzador que permetrà tant als organitzadors com als familiars i amics saber per on passa cada esportista en qualsevol moment de la cursa. “Això comporta seguretat per als esportistes i alhora dóna espectacularitat a la cursa”, ha assenyalat Vilana.

Per a més informació sobre ambdues curses de muntanya es pot entrar a: http://caditrail.com

Per la seva part, Xavi Escribà, president de la UEU, ha volgut destacar que enguany la Cadí Trail presenta millores en el seus dos circuits respecte l’edició zero i ha remarcat que “el motor de la cursa és el territori que és brutal pel trail running”.

Escribà també ha explicat que des de la UEU s’estan arranjant camins a través de la feina voluntària de moltes persones i “això quedarà per la gent del territori”. El president de la UEU també ha remarcat la feina dels 60 voluntaris.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada