Gerard de la Casa molt a prop de López-Fombona en la Pujada a Alisas 2016

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC – Baporo Motorsport), va completar la XII Pujada Alisas, prova vàlida per al Campionat de Cantàbria de Muntanya, en la 2a plaça de la classificació dels vehicles amb carrosseria i en la 7a de la classificació absoluta.
Una vegada més, el duel entre López-Fombona i De la Casa va ser el centre de l’atenció de la categoria Turismes, una interessant lluita que es va repetir per tercera temporada consecutiva. L’a priori favorit, López-Fombona, va aconseguir el seu objectiu, però el pilot andorrà es va apropar més que mai als seus cronos.

Els organitzadors (ADAL Sport) no van plantejar novetats per la 12a edició de la seva prova Així doncs, els 60 inscrits a la cursa van competir pel triomf en la carretera CA-261, que uneix les localitats de la Cavada i Arredondo, entre les fites quilomètrics 5,700 i 12,400 entre els quals es troba el Port d’Alisas. En total 6,700 km que es caracteritzen per unes mitjanes que superen els 110 km/h (els que encapçalen les classificacions), a pesar que en la part final hi ha una zona més tècnica. En aquesta 12a edició de la prova càntabra, va ser la millor de les dues pujades que es van disputar la que es va comptabilitzar en la classificació.

Un canvi important respecte a altres edicions

La climatologia de les jornades prèvies a la disputa de la pujada, no era l’esperada per la majoria dels equips inscrits. Va ser una falsa alarma, el sol va lluir amb ganes durant la jornada del dissabte (dia 9) i les diferents ascensions a Alisas es van poder disputar amb temperatures estiuenques habituals a la zona.

Malgrat la qualitat de la llista d’inscrits, Gerard de la Casa estava convençut que l’enemic a batre seria el veterà pilot asturià Jose Antonio López-Fombona als comandaments del seu potent Audi R8.

En la pujada d’entrenaments oficials ja va quedar demostrat que els temors de Gerard eren del tot encertats. El pilot andorrà va marcar un registre discret (3’50”002) i va ser superat de manera clara per Fombona. Cal destacar que era la primera pujada que es disputava i Gerard se la va prendre amb certa tranquil·litat.

En la primera pujada de carrera, el pilot de Gedith Andorra va posar tot el que tenia a la pista i va parar el crono en 3’32”098, a 4 dècimes del seu gran rival.
En la pujada que tancava la prova, Gerard conscient que superar a López-Fombona era pràcticament una missió impossible, va decidir no forçar la situació.

“Sabíem que superar a l’Audi R8 era molt difícil però ho vam intentar en la primera de carrera i a punt vam estar d’aconseguir-ho. Quedar a 4 dècimes va ser una gran satisfacció”, Aquest va ser el comentari de Gerard de la Casa moments abans de pujar al podi del poliesportiu de la Cavada. A més afegia: “En aquesta primera mànega ho vam donar tot i per tant estava clar que millorar en la segona era impossible, a més estava convençut que Fombona encara podia rebaixar el seu crono. Així doncs en la segona de carrera vam pujar més tranquils sense prendre uns riscos, que en condicions normals, era difícil que ens portessin al triomf”.

Gerard de la Casa tornarà a competir a Alp-Masella 2500 (dies 23 i 24 de juliol). Per tercer any consecutiu, la prova de Cerdanya Racing serà vàlida per als Campionats d’Espanya i Catalunya de l’especialitat, a més en aquesta edició debutarà en el Trofeu Pirineus. Com de costum, el centre de la prova serà la localitat de l’Alp (Girona).

Text i foto: Fotoesport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *