La Seu celebrarà aquest dimarts, 7 de juliol, la festivitat de Sant Ot, patró de la ciutat, per la qual cosa serà dia festiu a la ciutat.

Per commemorar-ho, la parròquia de Sant Ot ha organitzat un seguit d’actes, com la celebració d’una eucaristia a la catedral de Santa Maria d’Urgell, a les 19 hores, que serà concelebrada pels preveres de la ciutat, i que comptarà també amb la participació del Cor parroquial.

Un cop finalitzada la missa, a la plaça dels Oms de la Seu es repartirà la tradicional coca de Sant Ot i i vi de missa per a tothom. La celebració de Sant Ot es clourà amb una ballada de sardanes, a les 20 hores, amb la Cobla la Principal de Berga, davant mateix de la catedral.

La figura de Sant Ot

Sant Ot és esmentat com a bisbe electe d’Urgell l’any 1095. Es creu que fou nomenat l’any 1097. Durant el seu pontificat, en el qual va intentar mantenir un equilibri de poders tant a nivell polític com eclesiàstic, consagrà diverses esglésies, com les de Guissona i Sant Julià de Cerdanyola. També promogué la construcció d’altres temples, entre els quals destaca la Catedral de Santa Maria d’Urgell.

Text: Ràdioseu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada