cincaEl  Govern ha resolt aquest dimecres una nova subhasta d’emissió de deute públic de bons que ascendeix a 100 milions d’euros i té un venciment a un any a un interès del 0,75%. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que el nombre de peticions rebudes ha sigut “extraordinari”, ja que ha superat en més d’un 400% l’import que s’oferia, arribant a sol·licitar bons per valor de 402,1 milions d’euros, de manera que s’haurà d’adjudicar de forma prorratejada. Cinca atribueix aquest èxit a la conjuntura de tipus d’interès molt baixos, al fet que sigui un producte “sòlid i de garantia” i que no tingui impacte fiscal.

El Govern s’ha mostrat satisfet davant de la demanda que ha assolit l’emissió de deute públic que s’ha renovat aquest dimecres, l’única existent que té un venciment a un any. Es tracta d’una emissió de bons de 100 milions d’euros amb un rendiment del 0,75% anual, i s’han rebut demandes per un import de 402,1 milions.

D’altra banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha anunciat que s’està estudiant llançar una nova emissió de deute públic amb un venciment a cinc anys, per continuar rebaixant l’endeutament bancari. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada