Com serà la vaga dels funcionaris?

 

Hi haurà vaga general indefinida de la funció pública. Així ho han votat aquest dimecres per majoria els més de 400 funcionaris que han assistit a l´assemblea general. Els sindicats preveuen fer una proposta en 15 dies per pactar quan i com es farà. Serà la primera vaga a Andorra des de la de FHASA l´any 1934.

La sala d´actes del comú d´Escaldes-Engordany plena a vessar. Bombers, policies, penitenciaris, duaners, funcionaris de la justícia, de l’administració pública i d’educació. Segons els sindicats més de 400, que per majoria, han decidit donar suport a la proposta dels sindicats i convocar una vaga general indefinida en contra de la nova llei de la funció pública. El portaveu del col·lectiu, Gabriel Ubach, creu que en 15 dies tindran una proposta de dates. Remarca que serà “indefinida”, el que significa que “pot perdurar en el temps i que una setmana se’n facin dos dies, una altra setmana tres…” segons acordi el conjunt dels sindicats.

Pel que fa als serveis mínims, els funcionaris s´han compromès ha establir-ne, però han deixat clar que no els negociaran amb el Govern, ja que l´executiu no ha negociat amb ells per la llei.

A l´assemblea general els sindicats han entregat els càlculs que han fet i que indiquen que amb la reforma, que passa de triennis a quinquennis, cada funcionari pot arribar a perdre 180.000 euros de salari en 40 anys de carrera professional. Durant l´assemblea també s´ha proposat presentar tres ILP: per un avançament electoral, per reclamar responsabilitats polítiques i per canviar la llei electoral. Propostes que han estat aprovades per unanimitat.

Carta del Govern als sindicats

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat aquest dimecres a la tarda que la ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, ha enviat una carta als sindicats per marcar un calendari de treball i per parlar dels reglaments de la llei. Els sindicats per la seva part han dit en l´assemblea que no estan d´acord amb les trobades. Volen tornar a negociar la llei i per aquest motiu aniran a la vaga general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.