Rodríguez i Ferrer destaquen l’aportació de la dona en el canvi de l’actual model de societat

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha posat èmfasi aquest divendres, Dia internacional de la dona treballadora, en el paper de la dona davant del ‘profund canvi de model de societat i de desenvolupament’ que s’està vivint des de l’inici de la crisi econòmica. Per la seva banda, Rosa Ferrer, cònsol major d’Andorra la Vella, ha destacat que en el nucli familiar ‘la dona és la que pateix més a l’hora de tirar endavant la família’ en un context de crisi i que ho demostra el fet que sigui la dona la que fa el primer pas per anar a buscar les ajudes socials que dóna l’Estat. Ferrer també ha denunciat que en època de crisi s’accentua la diferenciació salarial entre gèneres. Rodríguez i Ferrer han fet les salutacions abans d’iniciar la taula debat organitzada pel Comú d’Andorra la Vella al Casal Calones titulada El rol de la dona en temps de crisi en la qual hi han participat representants d’institucions i associacions relacionades amb les tasques de defensa dels drets de les dones de França, Catalunya i Andorra.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha fet servir el terme de ‘resilència’ -la combinació de resistència i flexibilitat- per definir ‘el plus significatiu’ que pot aportar la dona en ‘aquests moments de canvi molt profund de la societat i del model que tenim de desenvolupament’.

Segons Rodríguez, ‘canviar de model és canviar de maneres de fer, de ser, i de gestionar conflictes’. Ha afegit que, precisament ara que a Andorra s’ha de tenir capacitat de resistència i flexibilitat perquè s’estan afrontant reformes molt profundes, ‘cal reconèixer que potser en aquesta gestió de conflictes la dona pot aportar un plus significatiu’.

Per la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha destacat el paper emprenedor de la dona dins de la família quan ‘és l’hora de tirar endavant’ en moments de crisi. A més de ‘buscar qualsevol feina’ per sortir-se’n, ‘el que he viscut’ ha assegurat Ferrer ‘és que qui fa el primer pas per anar a buscar els recursos d’ajudes a les famílies que dóna l’Estat és la dona’.

Tant Rodríguez com Ferrer també han evidenciat que en moments de crisi la dona és la primera que surt més malparada i que en el terreny laboral les diferències entre gèneres són molt més acusades.

En motiu del Dia internacional de la dona treballadora que se celebra aquest divendres 8 de març, el Comú d’Andorra la Vella ha organitzat una taula debat amb el títol El rol de la dona en temps de crisi al Casal Calones. Hi han participat Pilar Cortadella, de l’Associació de Dones d’Andorra; Dominique Haas, del Centre d’Information sur le Droit des Femmes et des Familles de la Haute Garonne; Anna Vives, regidora de Servei a Persones a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell; Josep Manzano, secretari de la Fundació Jacqueline Pradère; i Jacqueline Pradère, presidenta de la Fundació Jacqueline Pradère.

TOTES LES NOTÍCIES