L’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat s’obre a la ciutadania amb una enquesta

L’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat s’obre a la ciutadania amb una enquesta que els ciutadans podran respondre per dir-hi la seva. Les conclusions que es derivin d’aquestes enquestes serviran per acabar de fixar les prioritats i accions a seguir en matèria d’igualtat, tal com ha exposat el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha remarcat que durant el mes de juny la redacció d’aquest document pugui estar enllestit. L’enquesta es podrà respondre tant a través d’Internet com en format paper a través de les webs del Consell General, el Govern i el departament d’Afers Socials o en els formularis que estaran disponibles als centres d’atenció primària. Tal com ha comentat la presidenta de la comissió legislativa d’Afers Socials, Sílvia Bonet, els ciutadans podran donar a conèixer les seves opinions fins al 8 de juny.

L’elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat s’obre als ciutadans amb una enquesta que tant des del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, com des del Consell General s’espera que sigui resposta pel màxim de persones possible, ja que ha de servir, juntament amb el treball que ja s’ha fet prèviament, per definir les prioritats i accions en matèria d’igualtat.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha destacat que durant el mes de juny es vol completar la redacció del Llibre Blanc de la Igualtat. D’aquesta manera, ha posat en relleu que en funció de les prioritats que se’n desprengui de tota la feina per elaborar aquest llibre es “començarà a treballar” en l’aplicació de mesures o de les normes que calguin per combatre les desigualtats. Aquesta participació ciutadana, segons Espot, és important per saber “quina és la percepció sobre la igualtat d’oportunitats i les seves experiències personals”. A més a més, ha remarcat que iniciatives com aquesta també serveixen per “configurar una ciutadania crítica i compromesa amb la transformació de la societat”.

La presidenta de la comissió legislativa d’Afers Socials, Sílvia Bonet, ha manifestat que la importància d’aquestes enquestes és que implica la ciutadania en els canvis que es volen impulsar i ha afegit que l’objectiu és “posar la igualtat al centre de la política”. L’enquesta es pot respondre tant en format digital com en format paper a través de les webs del Consell General, el Govern i el departament d’Afers Socials o en els formularis que estaran disponibles als centres d’atenció primària. El termini en què els ciutadans podran donar la seva opinió és fins al 8 de juny. L’enquesta s’articula en cinc apartats que han de permetre saber l’opinió dels ciutadans i la seva percepció sobre el Llibre Blanc de la Igualtat, les polítiques existents en l’àmbit de la igualtat, què en pensen en relació als serveis públics i privats que treballen en aquest àmbit, quin coneixement tenen de les entitats socials i també quines són les prioritats.

Espot ha posat en relleu que l’elaboració d’aquest llibre blanc ha estat “transversal, global” i que ha tingut en compte “moltes opinions”, i ha conclòs que sembla que una de les prioritats que se’n desprendrà és que cal una llei d’igualtat, tal com s’ha pogut ja constatar en el treball previ amb els experts i les entitats.

ANA

TOTES LES NOTÍCIES