El  Govern ha aprovat aquest dimecres el Reglament d’acreditació dels metges per signar el conveni amb la CASS, que estableix les condicions per a l’obtenció de l’acreditació i les causes de revocació, entre les quals hi ha l’incompliment dels requisits que s’estableixin en matèria de formació continuada. El secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, ha explicat que s’ha establert un termini de dos anys per concretar la fórmula a seguir per dur a terme la formació, que es farà conjuntament amb el Col·legi de Metges. Una altra de les causes de revocació de l’acreditació serà superar els 65 anys, de manera que a partir d’aquesta edat els metges només podran exercir de manera privada. D’altra banda, León s’ha mostrat convençut que molt properament s’assolirà un acord per validar el nou conveni que els metges han de signar amb la CASS, després de la darrera pròrroga que finalitza aquest mateix mes de juny.

El nou Reglament d’acreditació dels metges per signar conveni amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social té per objectiu garantir i millorar els estàndards de qualitat dels professionals, estableix l’acreditació obligatòria per a tots els metges, tant si exerceixen per compte propi com per compte aliè.

Els requisits són disposar de l’autorització d’exercici de la professió titulada de metge especialista i estar col·legiat, tenir menys de 65 anys en el moment de sol·licitar l’acreditació per primera vegada, demostrar almenys dos dels darrers cinc anys exercint la seva especialitat, i no trobar-se en situació d’inhabilitació professional o d’incompatibilitat de l’exercici de la professió. L’obtenció de l’acreditació requereix la signatura d’una declaració jurada assegurant que no ha estat sancionat per infracció greu o molt greu en cap dels col·legis professionals en els quals hagi estat inscrit en els darrers quatre anys. D’altra banda, també s’ha d’acreditar que no es té antecedents penals per delicte dolós en el marc del desenvolupament de l’exercici de l’activitat assistencial. El reglament també preveu el procediment d’obtenció d’acreditació.

El secretari d’Estat de Salut, Joan León, ha explicat que s’estableixen diverses causes de revocació de l’acreditació, com ara la pèrdua de l’autorització d’exercici de la professió o de la col·legiació, la inhabilitació professional, una condemna per delicte en el marc del desenvolupament de l’exercici de l’activitat assistencial, l’incompliment dels requisits establerts en matèria de formació continuada o sobrepassar l’edat de 75 anys. En aquest sentit, León ha indicat que, a partir d’aquesta edat, els metges només podran excercir de manera privada.

Pel que fa a la formació continuada, el secretari d’Estat ha indicat que durant els pròxims dos anys es treballarà amb el Col·legi de Metges per establir el nombre de crèdits que hauran d’assolir els metges a través d’activitats lectives o assistència a congressos per tal de garantir que puguin mantenir els seus coneixements actualitzats.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada