preferents2La representació legal de l´Associació de Defensa dels Perjudicats per Productes Bancaris ha iniciat un procediment de negociació extrajudicial amb tres bancs. L’entitat ha recollit, de moment, les queixes d´una trentena de persones. Demana a les entitats financeres que proporcionin tota la documentació sobre els productes que van adquirir aquests clients i si no hi ha acord les demandaran.

El 90% dels productes que van comprar els integrants de l´entitat són preferents i la resta són altres fórmules financeres que van resultar tòxiques. Fins ara s´ha desestimat seguir endavant en cinc casos i se n’estudia una quinzena. Pel que fa a la resta s´ha iniciat un procés de negociació extrajudicial.

Des de l´entitat que vol agrupar aquests afectats es lamenta l´actitud tant de les entitats financeres com de l´Associació de Bancs d´Andorra.

La gran majoria dels afectats són padrins que han perdut la majoria o la totalitat dels estalvis i que tenen poca cultura financera. Les pèrdues oscil·len entre els 20.000 euros i els centenars de milers.

1 comentari

  1. Ja era hora que es comencés a criticar la dictadura de les entitats financeres a Andorra. Ja era hora. A Europa han fet pagar una multa de més de 1.000 milions a diversos bancs per haver amanyat els tipus d’interès. Un robatori, pur i dur, segons reconeixen els mateixos bancs. És un primer pas. I aquí quan començarem a explicar les barbaritats que han fet algunes entitats financeres? Quan?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada