El proper dijous, 10 de desembre, a les 20 hores es portarà a terme a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell la presentació del número 10 de la revista Portella Andorra Lletres Arts amb la intervenció de Txema Díaz-Torrent, membre del consell de redacció de Portella; Roser Porta, periodista i membre de Portella; Josep Benavent, col·leccionista i cinèfil; Ramon Berga, dissenyador; Ramon Ganyet, arquitecte; Judith Gaset, artista i Cinta Pujal, tècnica de l’Arxiu Nacional d’Andorra.

En el marc de la presentació i relacionat amb el contingut del dossier de l’esmentat número de la revista que porta per títol Llums, càmeres i… Andorra!, s’inaugurarà l’exposició Andorra de pel·lícula –visitable fins a finals de gener de 2016- realitzada per Josep Benavent amb documentació de la seva col·lecció, en gran part inèdita, constituïda per pòsters, guies publicitàries, cartelleres i programes de mà en la que el propi autor realitzarà una visita guiada als assistents.

Portella – Andorra Lletres Arts va néixer ara fa cinc anys amb la intenció de constituir-se en un fòrum de difusió cultural amb caràcter andorrà. La voluntat del col·lectiu que impulsa la revista era sumar-se a la resta d’iniciatives que miren de deixar palesa la vitalitat de l’esfera literària i artística al Principat. Tanmateix, hom no podria copsar plenament el sentit de tota aquesta producció sense ubicar l’Andorra actual en un context de diàleg constant. Aquest intercanvi s’estableix amb tothom que ha transitat per terres andorranes, o s’hi ha establert, i amb els territoris veïns del sud de França i del nord de Catalunya (en particular l’Alt Urgell). Deu números, i vuit-centes pàgines després d’aquell moment inicial, es presenta el darrer número. A banda de les seccions habituals (entre les quals destaquem la col·laboració del poeta Carles Duarte, de l’escriptor Genís Sinca, o la secció dedicada al poeta Joaquim Amat-Piniella), es dedica el dossier a la relació entre Andorra i el cinema. La presentació de la revista comptarà amb les seccions amb “caràcter urgellenc” de la mà dels seus autors i protagonistes: Ramon Berga, Ramon Ganyet, Judith Gaset, Cinta Pujal i Josep Benavent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada