El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha reconegut aquest dijous que els cònsols estan treballant en un document sobre la Llei qualificada de competències que inclou d’una banda les reflexions del catedràtic de Dret Constitucional, Miguel Àngel Aparicio, sobre la seva adaptació a la Constitució i de l’altra, les observacions que s’han extret de l’aplicació en el dia a dia dels articles d’aquesta Llei. Mas ha celebrat també que el cap de Govern, Toni Martí, manifestés que la reforma de les competències no es tirarà endavant si no hi ha consens i ha afirmat que la importància d’aquest text ‘es mereix això’.

Mas ha indicat que hi ha dues posicions respecte al projecte de modificació de la Llei qualificada de competències. D’una banda, ajustar-la al que marca la Constitució partint de les recomanacions del catedràtic de Dret Constitucional, Miguel Àngel Aparicio; i de l’altra, modificar alguns articles a partir de l’experiència pràctica dels Comuns a l’hora d’aplicar la normativa. Així, el cònsol ha indicat que cal ‘encetar un debat’.

El cònsol d’Encamp ha valorat positivament les paraules del cap de Govern, Toni Martí, en referència al consens necessari per reformar les competències i ha assegurat que tant la Llei de competències com la Constitució són fruit del consens i aconseguir-lo per modificar la legislació és ‘una bona fita i una bona voluntat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada