Celebració de la Candelera a la Diòcesi d’Urgell

Avui divendres 2 de febrer a tota la Diòcesi d’Urgell s’ha celebrat la Festa de la Presentació de Jesús al Temple, coneguda popularment amb el nom de la Candelera, celebrant la Jornada de la Vida Consagrada. El lema per aquesta Jornada Mundial de la Vida Consagrada és “La Vida Consagrada, trobada amb l’Amor de Déu”.  

A la Catedral de Sta. Maria d’Urgell l’Eucaristia ha estat presidida pel Vicari General i Rector, Mn. Ignasi Navarri, i hi han pres part activament els membres del Moviment diocesà Vida Creixent així com també el gremi dels treballadors del ram elèctric amb una bona representació de l’empresa local PEUSA, per honorar la seva Patrona, Mare de Déu de la Llum.

A la seva homilia Mn. Ignasi ha presentat les festes litúrgiques de Nadal, Epifania i la Presentació del Senyor com un tríptic litúrgic ben connectat. Celebrar la festa de la Presentació del Senyor al temple és celebrar la festa de l’encontre de Jesús, acompanyat de Josep i Maria, amb el seu poble, representant pels ancians Simeó i Anna. Mn. Navarri ha demanat que així com Josep i Maria acompanyen a Jesús al temple “complint tot el prescrit per la Llei i els profetes” així també els matrimonis d’avui iniciïn la vida cristina dels seus fills en l’Església. També ha subratllat com posar Jesús al centre de les nostres vides fa sempre possible el trobament tal com el van trobar els dos ancians Simeó i Anna i ha exhortat els fidels al necessari trobament entre les diverses generacions, joves i ancians, en els nostres dies. Mn. Navarri ha recordat com aquell dia 2 de febrer el moviment apostòlic “Vida Creixent” celebrava també el seu dia i la seva importància en l’acompanyar espiritualment la vellesa. Finalment, Mn. Navarri ha destacat com l’Església s’alegrava en la Jornada de la Vida Consagrada, que forma part constitutivament de la vida de l’Església. Els consagrats, a través del seu propi carisma i de la vivència dels consells evangèlics, donen testimoni en el nostre món del Senyor. I ha demanat als fidels resar perquè no manquin mai santes i abundants vocacions a la vida consagrada. Amb els vots de pobresa, castedat i obediència, els consagrats, són un signe de Déu davant del consumisme, erotisme i relativisme imperants en el nostre món.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada