Trucs per a fer senderisme amb el gos

Un home fent senderisme amb el seu gos (iStock)
Un home fent senderisme amb el seu gos (iStock)

Fer activitats amb el gos és molt beneficiós per a reforçar la relació entre tots dos. Una d’elles és el senderisme, que permet viure experiències diferents, fer exercici i estrènyer aquest llaç perquè sigui més íntim. Però, com es pot fer senderisme amb el gos?

El primer que cal tenir en compte a l’hora de fer senderisme amb el gos és el seu estat físic. Evidentment, hi ha rutes que són molt llargues i amb molts quilòmetres i l’animal pot cansar-se i tenir dificultats per a completar tot el recorregut.

D’aquesta manera, el primer que cal tenir en compte és la ruta que es farà. En aquest sentit, és clau començar a poc a poc per més que el gos sigui resistent i estigui acostumat a córrer o passejar. I no sols cal tenir en compte la longitud del recorregut, sinó també la seva dificultat. És convenient triar rutes que no tinguin molts desnivells ni siguin rocoses o amb terrenys en els quals pugui danyar-se.

En el cas d’existir desnivells, és convenient assegurar-se que són aptes per a ell. A més, s’han de tenir en compte altres elements a evitar com a trams que estiguin prop de la carretera per motius de seguretat per si el gos s’escapa o bé surt corrent.

Si en el recorregut hi ha roques molt crespades, és zona d’escalada o bé s’està prop de la carretera, el millor és portar al gos amb corretja amb la finalitat d’evitar una caiguda aparatosa o un accident.Per animalmascota.com

TOTES LES NOTÍCIES