L’escarola, un bon estimulant de la digestió

Un plat amb escarola (Freepik)
Un plat amb escarola (Freepik)

Tot i que l’escarola és un vegetal propi de l’època d’hivern, actualment es pot trobar durant tot l’any als nostres mercats i supermercats. En funció de la varietat, les fulles poden ser llises o arrissades i el color va des del verd fosc fins al groc. Respecte de les propietats nutritives, totes dues varietats destaquen per l’elevat contingut en aigua. Es calcula que més del 90% de l’escarola és aigua i és per això que el seu valor energètic és reduït.

L’escarola també conté petites quantitats d’hidrats de carboni i, en relació amb les vitamines, destaca l’aportació en vitamina B1, B2 i folats. En menys quantitat, hi trobem provitamina A i la vitamina C, les dues de reconeguda acció antioxidant.

Pel que fa als minerals, els més destacables són el potassi i el magnesi. També hi ha la presència de calci i de ferro.

L’escarola també conté una substància, responsable del seu peculiar gust amargant, que estimula els òrgans digestius i que els tonifica. Facilita el buidament de la bufeta de la fel i, a la vegada, augmenta la producció de bilis per part del fetge.

Per totes aquestes qualitats, el consum d’escarola resulta especialment indicat a les persones que tenen el fetge i la bufeta de la fel mandrosos. A més a més, l’escarola, pel seu contingut en aigua, és un aliment diürètic, que facilita l’eliminació de líquids de l’organisme.



La composició nutritiva de l’escarola, per 100 grams consumits, és aquesta:

Aigua: 93%
Proteïnes: 1,7 grams
Greixos: 0,1 grams
Hidrats de carboni: 4,1 grams
Valor energètic: 20 calories

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]