El CyberMonday: la prolongació del Black Friday

Una infografia anunciant el Cyber Morday
Una infografia anunciant el Cyber Morday (Getti images)

El Cybermonday o dilluns cibernètic és un dia d’origen estatunidenc sorgit el 2005 amb l’objectiu d’incentivar el comerç, que prolonga la setmana del Black Friday i durant el qual es fan grans promocions, però destinades exclusivament en aquest cas, al comerç en línia. O almenys, així era al començament, ja que a causa de l’èxit aconseguit, cada vegada són més els establiments físics que també acaben sumant-se a aquesta campanya. El mateix ha passat amb el temps que duren els descomptes, que ha passat de ser un sol dia en els seus inicis, a allargar-se fins a tres dies de manera general.

Per a poder aprofitar al màxim aquests dies de promocions, és necessari seguir unes pautes, a fi d’evitar possibles fraus:

  • Fer servir webs i plataformes segures i de confiança.

  • Evitar comprar de manera conpulsiva, aprofitant el moment per a adquirir aquells productes que realment necessitem.

  • Utilitzar formes de pagament segures, com és el cas de PayPal.

  • Verificar uns dies abans el preu real del producte a comprar, ja que molts comerciants aprofiten a inflar els preus els dies previs perquè les ofertes semblin més interessants.

El Cybermonday té lloc el dilluns següent al dia d’Acció de Gràcies, per la qual cosa sol coincidir entre el 26 de novembre i el 2 de desembre, depenent de l’any. Enguany, la cita està prevista per al pròxim 28 de novembre.

TOTES LES NOTÍCIES