Amazon vol que paguis amb el palmell de la mà

Cartell amb el logotip d'Amazon
Cartell amb el logotip d’Amazon

L’era de les Noves Tecnologies va suposar un canvi de paradigma en la ciència. Si abans els enginyers volien construir grans artefactes, des de fa uns anys, tota l’enginyeria persegueix fer desaparèixer qualsevol rastre de ciència de les nostres vides.

En aquest camí, ens trobem el nou desenvolupament d’Amazon que vol donar estocada final a totes les marques tecnològiques. Ens referim a ‘Amazon One’, un sistema en el qual l’empresa de Jeff Bezos està treballant perquè puguem pagar amb el palmell de la nostra mà a les seves botigues Amazon Go.

El sistema relaciona el nostre palmell de la mà amb una targeta de crèdit emmagatzemada per l’empresa. El dispositiu creat per Amazon és capaç de detectar la mà i relacionar la informació biomètrica amb la seva base de dades financera.

De moment el sistema només es provarà a les botigues de la signatura a Seattle. Més endavant l’opció s’estendrà a la resta de botigues de la marca situades a San Francisco, Nova York i Chicago. No obstant això, l’objectiu final és que aquesta tecnologia s’estengui per les botigues minoristes.

Malgrat que Amazon ha treballat en aquest projecte des d’abans que arribés la pandèmia, la veritat és que el desenvolupament sembla fet amb la nova normalitat molt present. Amb aquest sistema de pagament s’evitarà tot contacte físic reduint les possibilitats de contagi.

Però el desenvolupament ja està generant controvèrsia. Si volem usar aquest sistema, hauríem de donar les nostres dades biomètriques del palmell de la mà a una empresa privada de la qual poc sabem com gestiona la nostra informació personal.

Per Tecnonews

TOTES LES NOTÍCIES