Aliments i begudes que t’ajudaran a dormir molt millor

Amanides
Amanides (Luisa Bimble /Istock)

La salut d’una persona es nota en diferents aspectes. Una persona que dorm bé, en general, és una persona que menja bé i té una dieta equilibrada. Per a aconseguir-ho, els experts en somni i alimentació aconsellen una llista d’aliments que poden ser consumits abans de dormir sense afectar el nostre sagrat descans.

D’entrada, es recomana menjar entre 1 hora a 30 minuts abans d’anar a dormir.

Pel que fa als aliments, els més aconsellats a la nit són: pollastre cuit o rostit, salmó rostit, 150 grams de carn de cap de bestiar o porc, pasta amb poc formatge i salsa de tomàquet, sopes de verdures o sopa Minestrone, cremes de vegetals i llegums, tacos sense greix i en moderació, i “quesadilles” fregides en oli d’oliva. És important evitar el picant o coses irritants.

Destaquen també les amanides, ja que la majoria són molt bones per a la digestió. Això sí, es recomana que continguin poques nous per a evitar els gasos.

Es recomana beure camamilla, té de canyella, té de menta, té de til·la, un got de llet calenta o tèbia, i aigua. I si ho vols endolcir, fes-ho amb una culleradeta de mel d’abella pura.

Parlem ara de les postres. Les postres dolces no són ideals, però si es requereixen es recomanen els següents: un pa de sègol o integral amb melmelada natural, galetes salades amb formatge, mig pa dolç (del tipus que sigui), un plat petit de cereal, o nous combinades amb fruita seca i passes.

 

Per Mujerde10.com / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES