
Les croquetes! Estem parlant d’un petit gran tresor culinari que agrada, pràcticament, a tothom. La base d’una bona croqueta recau, d’una banda, en una beixamel ben feta i, de l’altra, en una matèria primera de qualitat. Són delicioses en totes les seves variants: de pernil ibèric, de carn d’olla, de peix i marisc, de bolets, de pollastre i, així, un llarg etc.
Aquests són els ingredients que necessites per a fer-ne algunes:
50 g de mantega
50 g de farina
500 ml de llet
Sal i pebre al gust
Nou moscada (opcional)
Pas a pas
Preparació de la Beixamel:
En una cassola a foc mitjà, cal fondre la mantega.
Afegeix la farina gradualment mentre remenes constantment fins que obtinguis una pasta uniforme.
A poc a poc, afegeix la llet sense deixar de remenar per a evitar grumolls.
Continua remenant fins que la mescla arribi al punt de cocció i esdevingui una beixamel suau.
Condimenta amb sal, pebre i, si ho desitges, una mica de nou moscada per a donar-li un toc especial.
Farcit:
Tradicionalment, les croquetes s’omplen de pernil o pollastre, però hi ha de moltes varietats: bolets, bacallà, marisc o verdures…
Pica molt fi el pernil, el pollastre, o l’ingredient que hagis triat per al teu farcit.
Incorpora el farcit a la beixamel ja preparada.
Barreja bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
Deixa refredar la mescla a la nevera almenys durant dues hores, això facilitarà la formació de les croquetes.
Per a fer les croquetes:
Amb les mans humides, pren petites porcions de la mescla i dona-les la forma característica de cilindres allargats.
Passa les croquetes per ou batut i després per pa ratllat per a donar el seu acabat cruixent.
Escalfa una paella amb oli.
Fregeix les croquetes amb oli ben calent fins que estiguin daurades per tots els costats