Tipus de pebrots i les seves propietats

Varietats de pebrots dibuixats
Varietat de pebrots (Getty Images)

El pebrot és una hortalissa pertanyent a la família de les solanàcies, molt utilitzada en la nostra cuina i originari de sud-Amèrica. Es va introduir a Europa a partir del descobriment d’Amèrica i el seu nom “pebrot” ve del fet que els descobridors consideraven les seves llavors picants com el pebre.

Els beneficis que aporta el consum de pebrot són:
  • Baixa aportació calòrica.
  • Font de fibra.
  • Ric en vitamines A, B i C, així com en minerals (entre els quals es troba el potassi i el magnesi).
  • És antioxidant.

 

Algunes curiositats del pebrot
  • La diferència que existeix entre un pebrot verd i un vermell és tan sols el període de maduració en el qual es troba, sent el vermell el més madur, el groc el que té una maduració mitjana i el verd el menys fet, i per tant de sabor una mica més amarg.
  • Com més madur, més nutrients aporta.
  • El pebre roig s’elabora de la carn seca i molta del pebrot vermell.
  • Les protuberàncies que té el pebrot en la seva part inferior, ens donen una certa informació. Per exemple, els que contenen tres embalums són més dolços i els de dos, són els millors per a fregir-los.
  • Quan el pebrot està fet a la brasa, així com quan està fresc i és més dur, es poden extreure fàcilment les llavors tan sols pressionant la tija cap a dintre.
  • 60 g de pebrot, contenen la quantitat diària recomanada de vitamina C.
  • El seu nom original és ají.

Hi ha moltes varietats de pebrots i classificacions diferents en funció del sabor o del seu ús:

– De sabor dolç: el pebrot de morro de bou, l’italià o el xoricer.
– De sabor picant: en aquest grup trobaríem el xile, el piquillo, la caiena, el padró o el bitxo.

Quant al seu ús, podríem separar entre els que es consumeixen en conserva o els que es consumeixen frescos, però hi ha moltes altres classificacions, perquè de pebrots es coneixen prop de 2300 espècies diferents.

TOTES LES NOTÍCIES