S’obre la candidatura per a optar al Programa de beques per a joves talents

Una exposició d'artistes locals (SFGA)
Una exposició d’artistes locals (SFGA)

El Consell de Ministres ha aprovat l’obertura de la convocatòria per a presentar candidatures al Programa de beques per a joves talents. Aquest programa, engegat fa dos anys, dona resposta a les necessitats formatives dels joves artistes d’Andorra amb més capacitats amb l’objectiu de trobar solucions a la falta de determinats serveis i programes formatius artístics al país.

Es tracta de facilitar tant la formació en centres d’àmbit internacional especialitzats com la participació de joves artistes entre 12 i 25 anys en concursos i certàmens també d’àmbit internacional. Amb l’impuls de les carreres dels joves artistes amb més talent es contribueix, a més, al desenvolupament de les indústries creatives del país.

Atès que cada candidatura comportarà una despesa diferent per a la realització de l’activitat corresponent, el nombre de beques atorgades en aquesta convocatòria dependrà dels imports sol·licitats en les candidatures. Així doncs, per a l’edició d’enguany es preveu una bossa econòmica d’un total de 15.000 euros.

Els principals requisits que han de complir els candidats són tenir la nacionalitat andorrana o ser resident a Andorra com a mínim des de fa cinc anys; disposar d’un expedient acadèmic destacat; i acreditar una trajectòria i una formació en la disciplina artística escollida i que reuneixi les condicions requerides per a la formació, projecte o concurs que vol realitzar.

El termini de presentació de candidatures s’inicia amb la publicació al BOPA de l’edicte corresponent i finalitza el dia 31 de juliol. Les sol·licituds es poden realitzar al Servei de Tràmits del Govern. Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, una comissió d’avaluació, formada per professionals amb experiència en processos de selecció i de l’àmbit artístic, juntament amb un representant del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, estudiarà els dossiers de les candidatures i seleccionarà els que compleixin les condicions requerides en les bases i mostrin més potencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

[do_widget id=category-posts-pro-64]